IRANUL VA ELIMINA OBLIGATIVITATEA VIZELOR PENTRU TURIȘTI

11.11.2016
Iranul va elimina obligativitatea vizelor pentru turiști
 

Rusia și Iranul vor discuta chestiunea referitoare la eliminarea obligativității vizelor pentru călătoriile turistice de grup în luna noiembrie. Un acord similar este valabil cu China.

 

Odihnă pe plajă anul împrejur pe o insulă în marea caldă, istorie și cultură bogată, 17 obiecte de patrimoniu mondial UNESCO – vacanța în Iran în ochii turiștilor deținători de pașapoarte rusești a devenit din ce în ce mai atractivă, ținînd cont de intrarea în vigoare, în februarie 2016, a acordului privind simplificarea condițiilor de călătorie reciproce pentru anumite categorii de cetățeni ai Rusiei și Iranului. Iranul a început să elibereze vize pentru 30 de zile pe aeroporturile de destinație.

 

Să obțină viză conform sistemului simplificat pot oamenii de afaceri, oamenii de știință, profesorii și studenții/elevii, turiștii și reprezentanții altor categorii de cetățeni. Pentru sfîrșitul lunii noiembrie sînt programate consultările finale între Rusia și Iran la nivel de ministere de externe în ceea ce privește o altă convenție care ar simplifica viața călătorilor – acordul privind călătoriile turistice de grup fără vize, prin analogie cu China. Acesta le va permite turiștilor care călătoresc în grupuri organizate să evite formalitățile ce țin de perfectarea vizei.

 

În același timp, potrivit ambasadorului Iranului la Moscova, Mehdi Sanaie, partea iraniană este disponibilă să purceadă la eliminarea completă a vizelor pentru ruși.

 

Amintim că lista țărilor ce le oferă cetățenilor moldoveni posibilitatea de a obține viză la sosire poate fi găsită la rubrica „Regimul simplificat de vize”.

 

Iar la rubrica „Ghidul turistului” veți găsi informații utile despre statele universal recunoscute ale lumii, informații utile despre ele, veți putea vedea fotografii ale principalelor atracții, veți afla unde se află consulatele Republicii Moldova și multe altele.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.