ITALIA NU VA IEȘI DIN CRIZĂ FĂRĂ CONTRIBUȚIA MIGRANȚILOR

02.12.2013
Foto: obiektiv.info

Ministrul italian al Integrării, Cecile Kyenge, a declarat într-un interviu pentru postul public de radio francez Radio France International, că Italia „nu poate avansa fără muncitorii străini”. Potrivit ministrului italian, imigranţii pot deveni antreprenori şi pot contribui la depăşirea crizei economice din peninsulă.

 

„Sînt 2,3 milioane de muncitori de origine străină care declară venituri fiscale de 43,6 miliarde de euro şi plătesc impozit pe venitul personal de aproape şapte miliarde de euro”, a afirmat Kyenge pentru postul de radio citat. Dacă noi vrem să vorbim despre Italia ca despre o ţară care încearcă să iasă din criză, nu poate să facă mai mult fără contribuţia acestor imigranţi”, a subliniat ministrul Integrării, potrivit Agerpres.

 

Exprimîndu-se pe problema creşterii numărului de cazuri de discriminare faţă de imigranţi în Italia, Cecile Kyenge a estimat că fenomenul este „o plagă a comunităţilor”, dînd asigurări că ministerul său lucrează în acest sens.

 

Reamintim că potrivit rezultatelor unui studiu realizat de Centrul de Analiză și Cercetare Sociologică, Politică și Psihologică / CIVIS / (Moldova) și Agenția Internațională pentru Informații despre Ţările Sursă (IASCI, Austria)în cadrul proiectului NEXUS, 88 de mii de cetățeni ai Republicii Moldova se află în Italia.

 

Sursa: Noi.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.