KALININ: LIBERALII SÎNT GATA SĂ DEMOLEZE MONUMENTUL LUI ȘTEFAN CEL MARE

24.09.2015
Foto: viza.md

Alexandr Kalinin, președintele Congresului Diasporei Moldovenești din Rusia, și-a exprimat indignarea față de acțiunile reprezentanților Partidului Liberal din Republica Moldova, care distrug în mod consecvent memoria istorică a popoarelor prietene ale Moldovei și Rusiei.

 

Potrivit lui Alexandr Kalinin, reacția Ministerului de Externe al Rusiei față de inițiativa blasfematoare a actualului ministru al Apărării al Republicii Moldova de a crea un „muzeu al ocupației sovietice” este foarte întemeiată.

 

„Cel mai mult mă sperie succesiunea evenimentelor: inaugurarea pietrei «în memoria victimelor represiunilor staliniste», demontarea memorialului eroilor tanchiști. Nu e greu să presupunem că a rămas doar ultimul pas – demontarea monumentului lui Ștefan cel Mare, în piața din centrul Chișinăului.

 

Liberalii știu foarte bine că Ștefan del Mare a construit relații diplomatice și economice între Moldova și Rusia, relații care există de sute de ani.

 

Prin aceste acțiuni, Ghimpu și tovarășii săi transformă Moldova dintr-o punte între Europa și Rusia într-o prăpastie în care este împins tot poporul Moldovei.

 

Aș vrea să îndemn liderul și conducerea Partidului Liberal din Moldova să fie consecvenți în respectarea promisiunilor lor de a apăra ideea pro-europeană. Dacă au ales această cale, atunci trebuie să o urmeze cu strictețe, și să nu întreprindă acțiuni populiste încercînd să rescrie istoria țării în care trăiesc, inclusiv cetățenii pro-ruși. Fiecare om politic din Moldova trebuie să înțeleagă că orice acțiune a sa se reflectă asupra tuturor cetățenilor țării, indiferent de locul în care se află aceștia.

 

Se gîndesc oare acești politicieni la soarta celor 700 mii de concetățeni ai lor aflați la momentul actual in Rusia?”, a spus liderul diasporei moldovenești în Rusia.

 

Sursa: kalinin.ms

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.