LA ÎNCEPUTUL ANULUI 2014 MOLDOVENII AR PUTEA CIRCULA FĂRĂ VIZE ÎN UE

25.10.2012
Foto: pulbermax.wordpress.com

Şansele Republicii Moldova cresc substanţial. La sfârşitul anului 2013 (noiembrie) şi începutul anului 2014 (iunie -iulie) ar putea fi luată decizia cu privire la libera circulaţie. Declaraţia a fost făcută de către primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă, după vizita pe sa la Forului UE-Moldova de la Berlin.

 

Din Parteneriatul Estic Republica Moldova este singura care beneficiază de oportunităţile legate de acordul de asociere, de liber schimb şi libera circulaţie. Totodată, acesta a menţionat că în ţară există un şir de probleme care ar putea duce la tergiversarea procesului de integrare europeană.

 

„Dacă oficialii Uniunii Europene tac, asta nu înseamnă că nu există probleme care pot crea obstacole în calea noastră spre integrare europeană. Dacă Republica Moldova va intra în scandal de proporţii în următorii doi ani, atunci integrarea europeană va fi compromisă. UE trece cu vederea mai multe nereguli care au loc în Republica Moldova. Situaţia din ţară trebuie revizuită pentru ca să nu pomenim la începutul anilor 1990. Liniştea care domneşte la noi este una aparentă”, a spus Chirtoacă.

 

În context, acesta a subliniat că este nevoie de mai multă presiune din partea Uniunii Europeane, presa societatea civilă, „ca să nu se considere că avem sprijinul financiar şi ne permitem orice în Republica Moldova”.

 

În cadrul Forului UE-Moldova de la Berlin, Stefan Fule a menţionat că răspunsul UE la reformele întreprinse de Republica Moldova trebuie să fie unul adecvat, pe măsura eforturilor depuse, și anume acordarea perspectivei de aderare la UE.


Sursa: unimedia.md
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.