LA PALANCA VA FI CREAT UN PUNCT UNIC MOLDO-UCRAINEAN DE TRECERE A FRONTIEREI

09.08.2012
Foto: karadeniz-press.ro

Republica Moldova şi Ucraina examinează posibilitatea deschiderii în Palanca a unui punct unic de trecere a frontierei. Despre aceasta a declarat pentru NOI.md, într-un interviu, ambasadorul Ucrainei în Moldova, Serghei Pirojkov.

 

Potrivit diplomatului, aceasta va permite sporirea capacităţii de traversare a frontierei de către cetăţeni. „În prezent, se realizează un experiment la punctul de trecere a frontierei Rossoşanî – Briceni, unde structurile moldoveneşti şi ucrainene se află doar pe o singură parte, adică cetăţenii trec deodată control dublu. Acum, ne gîndim să creăm un asemenea punct de control comun la Palanca”, a spus ambasadorul.

 

Şeful diplomaţiei ucrainene în Moldova a remarcat încă o problemă transfrontalieră. Este vorba de oferirea locuitorilor din localităţile transfrontaliere posibilitatea de a-şi comercializa producţia pe teritoriul Ucrainei. „Am vizitat toate punctele de frontieră, am discutat cu localnicii. Ei spun: am investit mult în înfiinţarea livezilor, am crescut o roadă bună şi acum ne este mai rentabil să ducem producţia în regiunea Odesa, cu atît mai mult că pe timpurile sovietice nu era o problemă. În faţa noastră stă sarcina cum să eliminăm cît mai multe bariere în libera circulaţie a cetăţenilor şi mărfurilor”, a precizat Pirojkov.


Sursa: noi.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.