LICITAȚIA DE VINURI CHRISTIE'S A BĂTUT TOATE RECORDURILE

Foto: depositphotos.com

Licitația de vinuri rare și de elită Christie's, care a avut loc recent la Londra, a stabilit mai multe recorduri simultan.

 

În plus, în cadrul acestor tranzacții au fost expuse băuturi alcoolice de la celebrul restaurant parizian Le Tour d'Argent.

 

Cumpărătorii din Asia au procurat cinci din zece cele mai scumpe loturi oferite la aceste licitații. În plus, ei au fost generoși, depășind chiar și cele mai îndrăznețe estimări din cadrul licitației.

 

Vinurile care au fost prezentate la licitație s-au mutat acolo din beciurile a doi colecționari privați, iar alte băuturi alcoolice – de la bine-cunoscutele restaurante Le Tour d'Argent (Paris) și Le Cafe Anglais (Londra).

 

La licitație, care a durat două zile, a fost expus un total de 1407 loturi, 88% din care au fost vîndute. Printre vedetele licitației de la Londra figurează servieta cu 12 sticle de Chateau Cheval Blanc din anul 1947.


Steaua licitației a fost o sticlă de coniac Clos du Griffier Grande Fine Champagne Cognac din 1788, care a fost vîndută pentru 17 825 de lire sterline. Două sticle de 2,5 litri de La Tour d'Argent Grande Champagne Cognac din 1805 au fost cumpărate cu 25 300 de lire sterline fiecare, estimate la 15 mii de lire sterline.

 

Specialistul în vinuri al casei de licitații Christie's, Noah May, consideră că atenția sporită a colecționarilor față de această licitație a fost provocată de sticlele de băuturi cu valoare istorică de la renumitele restaurante din Europa, menționate mai sus.


Sursa: style.rbc.ru
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.