LOCUITORII ORAȘELOR CLUJ, LUXEMBURG, CRACOVIA, COPENHAGA, LJUBLJANA ŞI OSLO SÎNT CEI MAI PRIETENOȘI CU STRĂINII

25.07.2014
Foto: inosmi.ru

Englezii au făcut un studiu al oraşelor din Europa care sunt cele mai prietenoase cu străinii. Tabloidul britanic Daily Mail scrie că acest studiu a fost efectuat în 79 de oraşe europene şi au fost întrebaţi 41.000 de oameni. Europenii care consideră prezenţa străinilor drept una benefică pentru oraşul lor trăiesc la Cluj-Napoca. În acelaşi clasament se află alte două oraşe din România.

 

Articolul publicat în ediţia electronică din, 23 iulie, a Daily Mail se spune că locuitorii Clujului sînt cei mai prietenoşi europeni cu străinii care le vizitează oraşul. 91% din clujeni sînt de părere că prezenţa străinilor este benefică pentru oraş ajutîndu-l să se dezvolte.

 

După Cluj, în topul prezentat de tabloidul britanic se află oraşele Luxemburg, Cracovia (Polonia), Copenhaga (Danemarca), Ljubljana (Slovenia), şi Oslo (Norvegia).

 

În acelaşi clasament, pe poziţia a 10-a se află oraşul Piatra Neamţ, iar pe locul al 18-lea - Bucureşti.

 

La capătul opus, adică cel mai intolerant oraş cu străinii din Europa, avem oraşul grecesc Atena. Aici, doar 26% dintre locuitorii capitalei Greciei au declarat că străinii aduc un plus de valoare oraşului lor.

Nici alte oraşe europene cunoscute precum Torino, Napoli şi Roma nu sunt prea prietenoase cu străinii.

 

În studiu au fost chestionaţi şi locuitorii Marii Britanii din şase oraşe - Belfast, Cardiff, Glasgow, Londra, Manchester şi Newcastle. Cel mai bine clasat este Belfast, unde 75% dintre locuitori apreciază în mod pozitiv prezenţa străinilor.

 

 

Sursa: yahoo.com

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.