LONELY PLANET: RATINGUL LOCURILOR ÎN CARE EXISTĂ O ȘANSĂ DE A GĂSI COMORI

Foto: mpinteractiv.ro

Lonely Planet a publicat o listă de zece locuri în care există o șansă de a descoperi comori sau a găsi alte obiecte de mare valoare.


1. Mine de opal, Coober Pedy, Australia. Oameni buni din Coober Pedy au săpat mult pînă nu au dat peste opale. Oricine are dreptul de a cotrobăi în mine şi dvs. puteţi face acest lucru şi poate că veţi săpa pentru un colier.


2. OakIsland, Scotia Nova, Canada. Un loc în care este situată o gaură uriașă mistică poreclită MoneyPit, care a fost descoperită pentru prima dată în 1795. Potrivit unor zvonuri, acolo sunt ascunse comori de mare valoare, dar care anume? Discuţiile la această temă continuă pînă în prezent. Lumea caută acolo bijuterii dispărute ale Marie-Antoinette, actele de identitate lui adevăratul Shakespeare și chiar Sfîntul Graal.


3. Las Vegas, Statele Unite ale Americii. Mii de vizitatori ai acestui oraş uită de automate fructiere și alţi bandiți cu o singură mînă care acum gonesc cu GPS în deșert, în căutarea comorilor. Un nou joc pentru adulţi – jocul de geocaching ( joc bazat pe poziţionare GPS – trad.) devine din ce în ce mai popular în rezervaţia indienilor.


4. Căutarea aurului. Papua Noua Guinee. Majoritatea lingourilor de aur, care se găsesc în aceste locuri, nimeresc pe mîna corporațiilor multinaționale, dar este o posibilitate de a smulge din labele lor lacome o mică bucată de metal odios.


5. Căutarea oaselor de dinozaur. Australia. Dacă sunteți nebuni după aceşti vechi locuitori ai planetei, e timpul să strîngeţi bagajele pentru o călătorie la continentul îndepărtat, unde sînt nu doar cangurii.


6. Monede romane. Anglia. Sau veşmintele vechilor romani nu au avut buzunare, sau ei într-o grabă mare au părăsit țara fără a schimba valuta, dar datorită acestui fapt, toţi vînătorii de comori au o șansă de a găsi monede romane, alergînd cu un detector de metale prin satele locale.


7. Comorile piraţilor. Insulele Virgine. Din păcate, nimeni nu găsește hărţi pe care sunt marcate cu cruce comori, dar nimeni nu va înmîna dvs. o monogramă neagră a piraţilor, astfel încît puteți merge cu îndrăzneală la Insulele Virgine unde se spune, că totuşi puteţi găsi comorile piraţilor cu dubloni, răscolind bine în peșterile din insule sau săpînd un număr nenumărat de metri cubi ai solului local.


8. Ametiste. Peninsula Kola. În viziunea vînătorilor de comori străini a nimerit şi regiunea Kola. Lonely Planet propune să căutaţi ametiste de-a lungul coastei de sud. Dar puteţi merge şi în tundra Lovozero. Dacă veţi da peste omul de zăpadă, puteți nimeri în istorie. În care anume, veţi înţelege ulterior.


9. Desertul Gobi, Mongolia. Dacă doriți să răscoliţi în căutarea ouălor de dinozaur și scheletelor fosilizate ale mamiferelor vechi, atunci trebuie să mergeţi anume aici. În special, dacă nu suferiţi de sete pentru profit, ci mai degrabă sunteţi infectaţi de altruism. Dealurile Bayanzag și Altan Uul (Munte de Aur) oferă o posibilitate să descoperiţi ceva nou și interesant, dar nimic nu puteţi lua cu dvs. - totul ce se găsește în țara Mongolia face parte din bunurile statului și va rămîne acolo.


10. Diving, Florida, Statele Unite ale Americii. Misterele Triunghiului Bermudelor de mult timp excită mințile omenilor, aici, pe coasta din Florida, pe navele scufundate sunt stocate comori care valorează mai multe milioane. Cu mulți ani în urmă, pirații s-au grăbit să vină aici, dorind să găsească un refugiu de Flota Regală, dar mulți dinte ei nu au ajuns la destinaţie, şi acum galioanele lor zacă în partea de jos a oceanului, atrăgînd vînătorii de comori. Dar aici va trebui să fiţi foarte atenți: navele „s-au dus la fund” nu pentru că se ascundeau de represalii.
 

Sursa: turizm.ru
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.