MIGRANȚII MOLDOVENI CU DUBLĂ CETĂȚENIE POT FI ATRAȘI LA RĂSPUNDERE PENALĂ

06.01.2016
Migranții moldoveni cu dublă cetățenie pot fi atrași la răspundere penală în Rusia
 

Începînd cu 01 ianuarie 2016 imigranții din țările CSI, care au dobândit cetățenia Federației Ruse și nu au notificat oficiul teritorial al Serviciului Federal de Migraţiune din Rusia despre deținerea cetățeniei altui stat, vor fi atrași la răspundere penala. Astfel sancțiunea va fi destul de aspră, și anume: amendă în mărime de 200 de mii de ruble, sau 400 de ore de muncă neremunerate.

 

Reamintim că, la data de 4 august 2014 a intrat în vigoare legea federală, în conformitate cu care, cetățenii ruși sunt obligați să depună la reprezentanţele teritoriale ale Serviciul Federal de Migraţiune, în scris, o notificare privind deținerea cetățeniei altui stat, a permisului de ședere permanentă sau temporară într-o țară terță. Notificarea urmează a fi depusă în termen de 60 de zile de la data primirii altei cetățenii sau a permiselor menționate supra.

 

Astfel, cetățenii ruși care locuiesc în străinătate și nu au domiciliu pe teritoriul rus, vor notifica oficiul teritorial al SFM despre cele sus relatate, nu mai tîrziu de 30 de zile de la data intrării în Federația Rusă.

 

Totodată pentru cetățenii ruși care, la data de 4 august 2014 dețineau și cetățenia Republicii Belarus, Armenia, Azerbaidjan, Moldova, Uzbekistan, Kazahstan, Kîrgîzstan, Tadjikistan și Turkmenistan, data limită de depunere a notificării a fost extinsă până la 01.01.2016.

 

Menționam că, în conformitate cu regulile prevăzute de actul normativ, nu este necesară depunerea notificării, în cazul în care persoana a dobîndit cetățenia Federației Ruse după data de 04 august 2014.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.