MIGRANȚII MOLDOVENI SÎNT INVITAȚI SĂ-ȘI PROMOVEZE COMUNITATEA

14.06.2017
Migranții moldoveni sînt invitati să-și promoveze comunitatea
 

Migranții Moldoveni sînt invitati laConferința internațională ”Comunități etnice și diaspora în timp și spațiu”, care va avea loc 29-30 iunie 2017 în Chișinău, la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală și Academia de Științe a Moldovei.

 

Diaspoara este invitată să participe cu o comunicare și un rezumat al comunicării pentru publicație (pînă la 3 pagini) despre comunitatea etnică, activitatea asociației, aspecte privind răspîndirea și procesele etnodemografice, aspecte culturale, etnografice, istorice, geografice, toponimie ce țin de comunitățile moldovenești din diasporă.

 

Rezumatele vor fi publicate în volum, participanții vor primi diplomă de participare.Formularul de participare și rezumatul de pînă la 3 pagini urmează a fi trimis pînă la data de 17 iunie.

 

Moldovenii, pot fi trimite rezumatele pentru publicare și fără participarea efectivă la conferință, dacă nu au posibilitatea de a fi prezenți.

 

Pe 29 iunie 2017 se va deschide și expoziția ”Comunități etnice și diaspora în timp și spațiu” la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală. Expoziția va prezenta răspîndirea comunităților etnice în Moldova și a diasporei moldovenești în alte state.

 

Migranții moldoveni sînt de asemenea invitați să-și prezinte și promoveze comunitatea la expoziție prin următoarele materiale:

 

1. Pînă la 5 fotografii reprezentative care prezintă: comunitatea din diasporă, activitățile culturale, etnice, religioase, obștești, festivaluri, persoane în port popular, activitățile comunității, localități, aspecte etnografice și altele ce pot reprezenta comunitatea din diasporă.Fotografiile pot fi din orice perioadă. Fotografiile trebuie să fie în format digital, de calitate bună, ca să poată fi imprimate în format A3. Se acceptă și fotografii imprimate A4 sau A3 care trebuie văzute în prealabil.

 

2. Piese, obiecte care pot reprezenta comunitatea din diasporă, publicații ce se referă la comunitatea din diasporă, hărți, alte materiale reprezentative.

 

3. Se acceptă participarea cu un program etnofolcloric și muzical pe data de 29 iunie 2017 cu ocazia deschiderii expoziției.

 

4. De asemenea, este binevenită prezentarea bucătăriei tradiționale prin produse reprezentative din țările diasporei pe data de 29 iunie 2017.

 

Fotografiile, obiectele, publicațiile, posibilitatea prezentării unui program etnofolcloric, muzical și gastronomic urmează a fi transmise pînă la data de 17 iunie 2017.

 

Fiecare va primi publicația volumului comunicărilor, un set de hărți / atlas privind răspîndirea etniilor și a diasporei, diploma.

 

De asemenea, organizatorii solicită diasporei să răspundă la cîteva întrebări de documentare pentru expoziție și conferință:

 

- Cîți moldoveni / originari din Moldova estimați că sînt în statul și regiunea unde vă aflați? Scrieți datele oficiale și neoficiale de care dispuneți.

 

- Care sînt localitățile cu cei mai mulți moldoveni în statul și regiunea în care vă aflați?

 

- Din ce localități și raioane se evidențiază numeric diaspora moldovenească în statul regiunea unde vă aflați?

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.