MOȘIILE DE FAMILIE DIN MOLDOVA, CA O ALTERNATIVĂ PENTRU ORAȘ, SAT ȘI VILE (VIDEO)

02.05.2019

 

 

În totul vreau eu să ajung Pînă la esență. La muncă, în căutarea unei căi, În probleme sufletești. B. Pasternak Fiecare dintre noi are un mod potrivit de a-și realiza propria viață. Procesul nostru de cultivare ține de crearea propriei lumi, în care predispozițianoastră naturală apare și se dezvoltă.

 

Astfel, în efortul de a descoperi în noi "omul", eroii din povestea noastră vin într-un vis în care sînt gata să meargă dincolo de tiparele de viață, oferite de societatea modernă, sub forma unei vieți la oraș, sat sau vilă. Vă vom îndrepta atenția spre un stil de viață nou, foarte apropiat de natura și naturalețea stilului de viațăa omului, și anume spre stilul de viață în Moșiile de Familie din Moldova.

 

Ne vom cufunda în studiereamoșiilor de familie prin intermediul unui film colorat și plin de viață despre una dintre Moșiile familiale ale Moldovei, pe care am filmat-o special în perioada primăverii, atreziriinaturii, pentru ca lumea voastră să se transforme precumse transformăîntreaga planetă primăvara. Așadar,am mers să vizităm Moșiile familiei lui Valeriu Catruc, care se află la 50 de kilometri de Chișinău, capitala Moldovei.

 

În timpul filmării am constatat că moșia de familie nu este doar conaculaparte, ci o comunitatede familii apropiate sufletește,o comunitate amoșiilor de familie care constituie o așezare ecologică cu propria sa infrastructurăinternă, zone publice și o subcultură bazată pe valori familiale și de protecție a mediului înconjurător, combinînd cele mai bune realizări ale cercetării științifice și tehnice cu frumusețea și generozitatea naturii primitive. Unicitatea acestui mod de viață în Moșia de Familie, care o deosebește de cea rurală și urbană, constă în faptul că în fața noastră se prezintă o moșie ca o locuință vie, care umple locuitorii săi cu sănătate, inspirație și cea mai bună hrană pentru minte și corp. Adică, Moșia de Familie este o locuință vie, capabilă să hrănească locuitorii săi și, în același timp, să fie o sursă de inspirație și, în rezultat, să devină o sursă de cunoaștere a ceea ce înseamnă sensul vieții și în ce constă predispoziția naturală individuală a proprietarilor săi.

 

Am constatat că Moșia de Familie reprezintă un hectar de pămînt care hrănește familia lui Valeriu Catruc. Grădina acestuiconac oferă în fiecare andin ce în ce mai multe produse vegetale, iar păduricea și iazul devin un loc excelent pentru odihna în familie și intimitate, ocupînd, astfel, timpul pe care orășenii și sătenii îl petrec prin magazine, piețe și la mare. Anume acesta este timpul,fărăagitație, pe care locuitorii moșiilor de familie o petrec pentru dezvoltarea personală și dezvăluirea potențialului lor uman. Am fost interesați de moșiile de familie, în calitate de sursă de inspirație, și am aflat cum este pusă în aplicare după exemplul personal al lui Valeriu. Și, desigur, a apărut o înțelegere a cunoștințelor necesare pentru realizarea ideilor sale.

 

Aveți mareaposibilitate de a aprecia frumusețea și desfășurarea existenței umane în habitatul său natural în timp ce urmăriți reportajul nostru! Între timp, ne vom concentra puțin gîndurile asupra reportajului, asupraacelui mesaj care ne-a rămas după crearea acestui videoclip și vizitareaMoșiei lui Valeriu. Să știți că noi toți, și fiecare în parte, avem suficientă forță pentru a transforma lumea noastră așa cum ne-o dorim. Haideți să îndrăznim și să neîndeplinim visele! Transformareaviselor în realitate este cea mai bună condiție a omului!

 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.