MOLDOVA ŞI UCRAINA ÎŞI VOR EXTINDE COOPERAREA COMERCIALĂ ŞI ECONOMICĂ

19.09.2011

Moldova şi Ucraina se arată pregătite pentru a-şi extinde cooperarea economică şi comercială. Potrivit serviciului de presa al Guvernului Republicii Moldova, acest lucru a fost discutat în timpul întîlnirii de la Ialta a prim-ministrului Republicii Moldova, Vladimir Filat, cu prim-ministrul Ucrainei, Nicolai Azarov, în cazul căreia cei doi premieri au discutat despre dezvoltarea relaţiilor moldo-ucrainene, perspectivele economice generale şi procesul de integrare europeană. Vladimir Filat a menţionat dinamica pozitivă de dezvoltare a relaţiilor bilaterale şi s-a exprimat în favoarea utilizării depline a potenţialului existent de cooperare economică. El a reafirmat dorinţa părţii moldoveneşti de a rezolva problemele comune într-un mod constructiv şi în spirit european.

 

Părţile au discutat aspectele ce ţin de pregătirile pentru şedinţa Comisiei mixte interguvernamentale de cooperare economică, care va fi organizată în curând la Chişinău. Premierii s-au axat, de asemenea, şi pe chestiuni ce ţin de integrarea europeană a celor două state, precum şi de progresele înregistrate în liberalizarea regimului de vize şi aderarea la Zona Comerţului Liber Aprofundat şi Cuprinzător cu Uniunea Europeană. Cele două părţi au avut un schimb de opinii cu privire la summitul de la Varşovia a „Parteneriatului Estic”, au discutat despre problemele de securitate energetică ale celor două ţări. Şeful Cabinetului de Miniştri al Ucrainei a salutat progresele înregistrate recent în cadrul relaţiilor bilaterale, a comunicării şi a dialogului direct între funcţionarii din cele două ţări. El a menţionat că în prezent sînt puse în aplicare proiecte comune de dezvoltare a infrastructurii, orientate spre reparaţia drumurilor în cele două ţări. Nicolae Azarov i-a făcut o invitaţie lui Filat să întreprindă o vizită oficială la Kiev.


Sursa: noi.md

Anonymous
Si ce?

Suntem satui de atatea discutii. Avem nevoie de rezultate. Niste rezultate concrete. Guvernarea molodveneasca in persoana lui Filat a ajuns ca un adevarat teatru de bulevard.

22 Sep 2011- 12:11 după amiază

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.