MOLDOVA E CEA MAI DETERMINATĂ ȚARĂ DIN PARTENERIATUL ESTIC

20.06.2011

Premierul Vlad Filat a participat ieri la un prînz de lucru cu şefii de guverne din statele membre ale Grupului Vişegrad (V4), în cadrul Summit-ului care a avut loc la Bratislava (Slovacia). 

 

Despre aceasta anunță serviciul de presă al Guvernului, care menționează că la prînz au participat reprezentanţii a 4 state, plus delegaţia Republicii Moldova -invitaţi de onoare la Summit.


Prim-ministrul Poloniei, Donald Tusk a prezentat priorităţile Preşedinţiei poloneze în ceea ce priveşte Parteneriatul Estic. El s-a referit la Summit-ul Parteneriatului Estic care va avea loc în luna septembrie, anul curent, la Varşovia, precizînd că acesta este un eveniment extrem de important. Premierul polonez a spus că este foarte important să se ofere o perspectivă de integrare europeană statelor aspirante la aderare.


„În acest sens, Republica Moldova este cea mai determinată dintre statele Parteneriatului Estic şi a avansat considerabil în procesul de integrare europeană”, a precizat acesta, citat de serviciul de presă al executivului moldovean.


Filat a reiterat faptul că Summit-ul Parteneriatului Estic este foarte important pentru RM, precizînd că ţara noastră optează pentru aplicarea principiului more for more, care este un principiu al meritocraţiei.
La finalul întâlnirii, Filat l-a invitat pe premierul Slovaciei în vizită oficială în R. Moldova.

Sursa: unimedia.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.