MOLDOVENII AR PUTEA PRIMI ÎN CONDIȚII FACILITARE PERMISE DE ȘEDERE ÎN SPANIA

22.05.2013
Foto: parainmigrantes.info

Cetățenii Republicii Moldova care vor cumpăra case sau vor face investiţii pe teritoriul Spaniei, ar putea primi permise de ședere. O astfel de măsura va fi inclusă în noua lege a întreprinzătorilor şi urmează să fie aprobată de Parlamentul spaniol în săptămînile următoare.

 

Propunerea acordării permiselor de şedere pentru străinii care cumpără case în Spania a apărut încă din luna noiembrie a anului trecut, fiind sprijinită public şi de premierul Mariano Rajoy. Secretarul de stat spaniol pentru comerţ, Jaime García-Legaz, anunţa la acel moment că guvernul din care face parte ia în consideraţie modificarea legii pentru străini şi prevederile referitoare la acordarea rezidenţei pentru străinii care achiziţionează locuinţe în Spania, în valoare de peste 160.000 de euro, scrie evz.ro.

 

Jaime García-Legaz preciza că decizia a fost luată întrucît cererea de locuinţe este paralizată în Spania şi în aceste condiţii este oferită o soluţie multora dintre locuinţele deja construite şi care nu mai pot fi vîndute. Din afara Spaniei, a mai spus el, cererea este mai mare în sectorul imobiliar, iar piaţa spaniolă este foarte atrăgătoare, întrucît preţurile au scăzut foarte mult.

Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.