MOLDOVENII AU LA DISPOZIȚIE DOAR 15 ZILE PENTRU A CERE REVIZUIREA MOTIVULUI DE REFUZ AL VIZEI CEHE

17.12.2013
Foto: sergiubrega.com

De la preluarea formularului de REFUZ al vizei cehe de scurt sejur, moldovenii au la dispoziție 15 zile pentru a cere revizuirea motivului de refuz. Despre aceasta anunță Ambasada Cehiei la Chișinău. Cererea de revizuire a motivului refuzului trebuie să conţină următoarele date: numele şi prenumele solicitantului, data naşterii, numărul documentului de călătorie, perioada valabilităţii lui, adresa de reşedinţă, în caz de necesitate se indică şi o adresă de livrare a corespondenţei poştale.

 

În continuare solicitantul trebuie să indice în ce constă dezacordul cu hotărîrea primită de organul competent şi cui adresează cererea. În momentul depunerii cererii de revizuire a motivului refuzului nu pot fi făcute referinţe la actele care nu au fost depuse în dosar sau la datele care nu au fost indicate în cererea de viză. Cererea de revizuire a motivului refuzului poate fi scrisă în limba cehă, engleză, rusă sau română (cererea în limba română se acceptă doar cu traducere în limba cehă), şi semnată la momentul depunerii în faţa angajatului Secţiei Consulare.

 

Țineți cont că decizia (pozitivă sau negativă) a vizei de lung sejur (viza tip D)este irevocabilă şi Direcţia Consulară nu este competentă de a influenţa asupra acestei decizii.

 

Reamintim că pe parcursul anului 2010, cetățenilor moldoveni li s-au eliberat 2905 de vize la Ambasada Cehiei la Chișinău. Unui număr de 854 solicitanți li s-a aplicat REFUZUL. Începînd cu data de 25.10.2010 Ambasada Republicii Cehe la Chişinău eliberează vize Schengen și pentru Regatul Spaniei. Cererea de viză Schengen de tip  C cu o şedere de pînă la 90 de zile pentru Spania poate fi depusă în reprezentanţă la secţia consulară a Ambasadei. Publicul interesat poate aprecia, pe o scară de la 1 la 5, serviciile în materie de viză prestate de  Ambasadele și consulatele străine din  Republica Moldova, atitudinea angajaților consulatelor și gradul de loialitate al acestora față de cetățenii Republicii Moldova. Votați AICI

 

Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.