MOLDOVENII AU MARCAT SĂRBĂTOAREA PRIMĂVERII ÎN CAPITALA UE

05.03.2015
Moldovenii au marcat sărbătoarea primăverii în capitala UE
Foto: mfa.gov.md

La 1 martie 2015, moldovenii din Belgia au marcat sărbătoarea primăverii - Mărţişorul. Evenimentul, la care au participat aproximativ 150 persoane – membri ai diasporei moldoveneşti din Belgia, a fost organizat de către Asociația belgo-moldavă ”Noroc”, în colaborare cu Centrul de creație artă și tradiție ”Mugurel”, și Asociația de tineret ”Demo Terra”, în cooperare cu Ambasada Republicii Moldova în Regatul Belgiei.

 

Programul artistic al evenimentului a inclus prezentarea semnificaţiei şi tradiţiilor de Mărţişor de către doamna Aurelia Ușcov, Președinta Asociației ”Noroc” și doamna Nina Dimitrașco, Vicepreședinta Asociației ”Noroc” și director al Centrului de creație și tradiție ”Mugurel”, - dansuri și cântece interpretate de membri juniori ai asociaţiei ”Mugurel”. Invitații au primit în dar mărțișoare, evenimentul fiind urmat de o degustare de bucate tradiționale și vinuri moldovenești.

 

Sărbătorirea Mărțișorului de către comunitatea moldovenilor din Belgia se înscrie în eforturile asociațiilor menționate mai sus, dar și a Ambasadei, de a contribui la păstrarea și consolidarea legăturilor dintre compatrioții noștri aflați aici cu Țara, prin intermediul culturii, artei și a tradițiilor naționale.


Sursa: mfa.gov.md
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.