MOLDOVENII CARE ŞI-AU PERFECTAT PATENTA ÎN 2014 LA MOSCOVA ÎI VOR PUTEA PRELUNGI TERMENUL DE VALABILITATE

07.04.2015
Foto: facebook.com

Cetățenii Republicii Moldova care şi-au perfectat în anul 2014 patenta la Moscova, pentru a putea în cîmpul de muncă la persoane fizice, pot prelungi perioada de valabilitate a acesteia, achitînd un avans fix pentru următoarele perioade, de la data plății ultimei tranșe, pentru o perioadă care nu să nu depășească un an din data eliberării.

 

Tariful lunar al avansului fixat pentruachitarea patentei indicate constituie 4000 de ruble. Puteţi să alcătuiţi personal chitanţa de plată aimpozitului pe site-ul Serviciului Federal Fiscal al Rusiei, urmînd link-ul (https://service.nalog.ru/prepay.do).

 

Exemplu: Un cetățean al Republicii Moldova a achitat ultima tranşă pentru patentă la 10 decembrie 2014, prelungind perioada de valabilitate a acesteia pentru încă 1 lună, adică pînă pe 10 ianuarie 2015. Pentru prelungirea termenului de valabilitate a patentei obținute în 2014, cetățeanul străin trebuie să plătească impozitul pe venit al persoanei fizice, sub forma unui tarif în avans fixat pentru perioada neplătită, şi anume de pe data de 10 ianuarie pînă pe 10 aprilie, cîte 4000 de ruble pentru fiecare lună, ceea ce constituie 12.000 de ruble. După achitare termenul de valabilitate al patentei se consideră prelungit pînă la data de 10 aprilie 2015. Mai departe cetățeanul străin are dreptul să prelungească patenta pentru o perioadă de la 1 lună, achitînd tariful avansului fixat. Totodată, termenul total de valabilitate al patentei, ţinînd cont de prelungirile făcute, nu poate constitui mai mult de douăsprezece luni de la data eliberării patentei, adică doar pînă în data de 10 decembrie 2015.

 

Sursa: fms.ru

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.