MOLDOVENII CARE LUCREAZĂ ÎN RUSIA ÎN CALITATE DE ŞOFERI SÎNT OBLIGAŢI SĂ SUSŢINĂ EXAMENELE PENTRU PERMISUL DE CONDUCERE RUSESC

24.12.2013
Foto: news.mail.ru

Toți șoferii migranți ale companiilor de transport din Rusia sînt obligaţi să reuşească pînă p edata de 7 mai 2014, să susţină examenele pentru primirea permisului de conducere rusesc. Legea a fost adoptată în luna mai, anul trecut. Inițial, conform Legii cu privire la siguranța rutieră, toți migranții din Rusia, care activează în calitate de șoferi trebuiau să suţină examenele pentru permisele ruseşti pînă la 5 noiembrie2013. Autoritățile au prelungit acest termen pînă la 7 mai 2014.

 

În prezent, migranții moldoveni din Rusia activează în baza permiselor de conducere, eliberate în Republica Moldova.

 

Metodica desfăşurării examenului
Cetățenii străini care lucrează în Rusia în calitate de şoferi trebuie să susţină doar examenul teoretic. Acesta constă din 20 de întrebări, pentru care sînt preconizate 20 de minute. Pe ecranul computerului sînt simulate situații din traficul rutier, iar cel examinat este invitat să aleagă varianta corectă a acțiunilor şoferului. Tehnicile de examinare au apărut abia în octombrie 2012, ca urmare, doar atunci au şi început primele examene. În prezent, procentul de promovare a examenului este scăzut. Acest rezultat se datorează mai multor factori: perioadei limitate de timp – de numai 20 de minute, cunoașterii proaste a limbii ruse.

 

Acei care nu au susţinut examenul trebuie să știe că:

- Reexaminarea are loc după 7 zile.

- Începînd cu data de 7 mai 2014 vor fi aplicate amenzi pentru lipsa permisului de conducere rusesc. Conform legii, amenda pentru un funcționar responsabil în companie de ieșirea autovehiculelor pe rute, cu toate documentele necesare, este de 50 de mii de ruble. Pentru admiterea unui şofer fără permis de conducere rusesc le sînt aplicate amenzi şi persoanelor juridice ‒ de 400-500 mii de ruble.


Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.