MOLDOVENII CU PAȘAPORT ROMÂNESC ȘI BULGĂRESC NU VOR PUTEA CĂLĂTORI FĂRĂ VIZE ÎN SUA ȘI CANADA

15.10.2014
Foto: cwtsavvytraveler.com

Deocamdată moldovenii cu pașaport românesc și bulgăresc NU vor putea călători fără vize în SUA și Canada

 

Comisia Europeană a respins cererea României şi a altor patru state comunitare de a determina Washingtonul şi Ottawa să relaxeze regimul vizelor.

 

Motivul: executivul european consideră nu este cel mai potrivit moment pentru a trece la contramăsuri şi a ridica dreptul cetățenilor americani și canadieni de a intra fără viză în statele Uniunii Europene, scrie hotnews, care citează un document european.

 

Comisia Europeană își justifică decizia prin faptul că s-ar fi înregistrat progrese în negocieri. În februarie, Comisia Europeană a dat un răgaz de șase luni Statelor Unite ale Americii să elimine vizele pentru cinci țări membre ale Uniunii Europene: Polonia, România, Bulgaria, Cipru și Croația. În caz contrar, diplomații americani erau amenințați că ar putea fi nevoiți să ceară vize pentru a intra în UE.

 

Parlamentul European a votat anul trecut o rezoluţie de modificare a Regulamentului UE privind vizele, prin care se introduce o clauză de reciprocitate care obligă SUA şi Canada să elimine vizele pentru cetățenii care încă mai au nevoie de ele pentru a circula pe continentul nord-american.

 

Sursa: hotnews.ro

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.