MOLDOVENII DIN BELGIA AU DREPTUL LA PENSIE (VIDEO)

26.05.2015
 

Republica Moldova a semnat Aranjamentul Administrativ pentru aplicarea Acordului în domeniul securității sociale între Republica Moldova și Regatul Belgiei.

 

Aranjamentul Administrativ stabileşte mecanismele de plată ale pensiilor de asigurări sociale, instituţiile responsabile pentru plata lor, documentele care necesită a fi completate şi furnizate pentru ca persoanele să poată beneficia de pensie, precum şi facilitarea comunicării între autorităţile şi instituţiile celor două state.

 

Semnarea Aranjamentului Administrativ face posibilă aplicarea Acordului, pe care Republica Moldova l-a ratificat prin Legea nr. 59 din 29 martie 2013.

 

Acordul are drept scop protejarea persoanelor din categoria lucrătorilor migranţi care au domiciliu sau desfăşoară o activitate temporară pe teritoriul Belgiei, oferindu-le posibilitatea să-și realizeze dreptul la pensie în statul în care au muncit.

 

Reamintim că recent Guvernul R. Moldova a aprobat proiectul de lege pentru ratificarea Acordului în domeniul protecției sociale dintre R. Moldova și Lituania.

 

Republica Moldova a semnat acorduri similare cu mai multe țări, printre care Austria, România, Bulgaria, Portugalia, Marele Ducat de Luxemburg. Vă propunem să vizualizați următorul material video la acest subiect:

 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.