MOLDOVENII DIN FRANŢA SOLICITĂ ASIGURARE SOCIALĂ ŞI ECHIVALAREA ACTELOR

12.02.2013
Foto: inprofunzime.md

Reprezentanţii diasporei cer echivalarea actelor de studii şi asigurarea socială a moldovenilor de peste hotare. Acestea sînt cîteva dintre subiectele abordate de moldovenii din Franţa cu preşedintele Parlamentului, Marian Lupu.

 

Speaker-ul a promis că odată revenit acasă, va insista pentru atragerea investiţiilor franceze în economia ţării pentru a crea noi locuri de muncă. ”Republica Moldova trebuie sa creeze un climat favorabil pentru investițiile europene și pe calea parteneriatelor economice cu statele membre UE să atragem investitori francezi în economia țării și să creăm posibilități pentru revenirea moldovenilor acasă”, a opinat Marian Lupu.

 

Potrivit datelor neoficiale, în Paris și în suburbiile capitalei franceze locuiesc peste 20 de mii de moldoveni care muncesc la negru. Bărbații activează în construcții, iar femeile fac menaj. Ministerul francez de Interne atestă că în Franța locuiesc 4 mii de moldoveni cu acte în regulă. Cei mai mulți sînt studenți, medici, oameni de cultură sau angajați în organizații internaționale.

 

Sursa: trm.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.