MOLDOVENII DIN SPANIA CARE VOR PĂRĂSI TERITORIUL ŢĂRII PENTRU MAI MULT DE 90 DE ZILE VOR PIERDE DREPTUL LA ASISTENŢĂ SOCIALĂ GRATUITĂ

13.01.2014
Foto: culturespain.com

Persoanele care provin din ţările ce nu fac parte din Uniunea Europeană, dar care s-au stabilit cu traiul în Spania şi primesc ajutor de şomaj ori social, vor pierde dreptul la asistenţă socială gratuită, în cazul în care vor părăsi teritoriul ţării pentru mai mult de 90 de zile într-un an.

 

Măsura a intrat în vigoare pe 1 ianuarie 2014.

 

Decizia Guvernului spaniol vine ca răspuns la o practică des întîlnită, în care cetățeni extracomunitari, aflați în şomaj, reveneau în țara natală unde munceau, dar continuau să încaseze fie ajutorul de şomaj, fie ajutorul social oferit de Spania.

 

Aceasta este una dintre măsurile întreprinse de Spania, care încearcă să reducă la maximum cheltuielile bugetare în situația unei crize economice extreme. Numărul de şomeri înregistrați în această ţară continuă să fie unul dintre cele mai mari din Uniunea Europeană. În prezent, aproape cinci milioane de spanioli sînt în căutarea unui loc de muncă.

Sursa: Noi.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.