MOLDOVENII, MAI FERICIŢI DECÎT RUŞII, ROMÂNII ŞI UCRAINENII

11.04.2012
Foto: fericire.ro

Organizaţia Naţiunilor Unite a realizat un clasament al ţărilor în care locuiesc cei mai fericiţi oameni din lume. Pe primul loc în acest top este Danemarca. Şi Moldova se regăseşte în top.

 

Clasamentul întocmit de ONU s-a bazat pe rezultatele mai multor studii realizate de Institutul de Cercetare "Gallup", între anii 2005 şi 2011. Eşantioanele au fost formate din cîte o mie de persoane de peste 15 ani, din 156 de state ale lumii. Participanţii la cercetare trebuiau să-şi autoevalueze nivelul de trai, pe o scară de la 0 la 10.

 

Potrivit rezultatelor studiului, cei mai fericiţi sunt locuitorii Danemarcei, Finlandei şi Norvegiei, care ocupă primele trei locuri. Olanda şi Canada se situează pe poziţiile patru şi cinci, în timp ce Statele Unite se află pe locul 11, după Noua Zeelandă şi Australia.

 

Şi cetăţenii Belgiei sunt în top 20 al celor mai fericiţi oameni de pe planetă. Belgienii sunt urmaţi de locuitorii Luxemburgului, Emiratelor Arabe Unite şi ai Marii Britanii. Republica Moldova se află la jumătatea clasamentului şi este urmată de Rusia. Moldovenii sunt mai fericiţi şi decît vecinii din România sau Ucraina.

 

Cei mai nefericiţi oameni ai lumii sunt locuitorii din Beninşi Togo, Africa de Vest. Bulgarii şi georgienii sunt şi ei printre cei mai nefericiţi pămînteni, ocupînd poziţiile 146 şi 147 din 156 de ţări.

 

 

Sursa: publika.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.