MOLDOVENII PRINTRE PRIMII DEŢINĂTORI DE PATENTE DE MUNCĂ RUSEȘTI DE TIP NOU

16.01.2015
Foto: fms.gov.ru

În Rusia au fost eliberate primele patente de lucru de model nou. Primele 8 patente au fost eliberate la Centrul de Migrare General al regiunii Moscova.

 

Deţinători ai noilor documente au devenit cetățeni ai Republicii Moldova, Tadjikistanului și Uzbekistanului. Înainte de a primi patentele de muncă cetățenii străini au fost supuşi la Centru examenului medical, li s-au preluat amprentele și au susţinut examenul complex privind cunoaşterea limbii ruse, bazelor legislaţiei și istoriei Rusiei. Acum aceasta este condiția obligatorie pentru perfectarea documentului de tip nou.

 

Vă reamintim că noua ordine de angajare a cetățenilor străini a intrat în vigoare începînd cu 1 ianuarie 2015. În locul permiselor de muncă și brevetelor de lucru la persoane fizice a apărut un singur document – patenta de muncă, care le va permite străinilor să lucreze atît la persoanele fizice, cît şi la cele juridice. La trecerea graniţei potențialul lucrător migrant trebuie să indice în Cartea migraţională scopul vizitei: „angajare la muncă”, iar pe parcursul a 30 de zile de la data intrării să aplice o cerere pentru eliberarea patentei la una dintre secţiile teritoriale ale Serviciului de Migrare sau la organizaţia autorizată de subiectul Federației Ruse.

 

Costul patentei de tip nou o stabileşte fiecare subiect al Federației Ruse.

 

Informații detaliate și lista cu documentele necesare pentru perfectarea patentei o găsiţi AICI. 

 

Sursa: fms.gov.ru

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.