MOLDOVENII VOR PARTICIPA LA LOTERIE: OBŢINE UN PERMIS DE ȘEDERE PERMANENT ÎN RUSIA

17.12.2016
Cetățenii Republicii Moldova vor participa la loteria pentru obținerea permisului de ședere permanent în Rusia
 

Locuitorii Moldovei vor avea posibilitatea să participe la loteria pentru permisul de ședere permanent în Rusia. Acest lucru va fi posibil după ce loteria analogică cu cea americană Green card va începe să funcționeze în Rusia. Există inițiativa ca modificările cu privire la obținerea permisului de ședere pentru străinii, care au cîștigat la loteria specială să fie introduse în legea "Cu privire la statutul juridic al cetățenilor străini în Federația Rusă".


Vor putea participa la loterie locuitorii țărilor, incluse în lista specială, pe care o va aproba Guvernul FR. Față de solicitanții de a obține permisul de ședere permanent sînt înaintate doar două cerințe: aceștia trebuie să fi atins majoratul și să aibă studii nu mai jos de cele medii. Vor putea obține cartea de identitate cetățeni străini, recunoscuți drept cîștigători ai loteriei electronice și selectați aleatoriu, cu folosirea sistemelor informaționale automatizate.

 

Este preconizat ca permisul de ședere permanent să le fie eliberat cîștigătorilor la loterie în limitele coteii stabilite anual de către stat. Participarea la loterie, după cum rezultă din documentele însoțitoare la proiectul de lege, va fi gratuită.
 

Sursa: rtr.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.