MOODY'S ȘI-A REDUS PREVIZIUNILE DE CREȘTERE PENTRU ȚĂRILE G20

13.11.2012
Foto: vlfin.ru

Agenția internațională de rating Moody's și-a înrăutățit previziunile privind creșterea economică pentru țările "Grupului celor douăzeci" (G20), menționînd reducerile cheltuielilor bugetare continui într-o serie de state, precum și menținerea incertitudinii pe piețele financiare.

 

Potrivit experților agenției, creșterea PIB-ului în țările "Grupului celor douăzeci", în 2012, va fi de 2,7%, în 2013 - 3%, în 2014 - 3,3%. Prognoza din august de la Moody's prevedea o creștere economică a G20 cu 2,8% în 2012 și cu 3,4% în 2013, relatează "Finmarket."

 

Analiștii Moody's se așteaptă la o accelerare treptată a ritmului de creștere în țările dezvoltate din G20 în următorii 2 ani. În același timp, în raportul agenției se menționează că consolidarea bugetară și volatilitatea piețelor financiare vor continua să aibă un impact asupra indicilor de încredere a mediului de afaceri și a consumatorilor, în timp ce gradul mare de incertitudine va reține cheltuielile, angajarea colaboratorilor și investițiile.

 

Sursarosbalt.ru

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.