NOI CONDIȚII DE CĂLĂTORIE ÎN GRECIA

14.12.2020

 

 

Persoanele care călătoresc în Grecia trebuie să efectueze un test rapid pentru noul coronavirus şi să intre în carantină timp de trei zile în aşteptarea rezultatului acestuia începînd de luni, informează DPA.


Cu toate acestea, lockdown-ul impus în această ţară dă semne de relaxare, în contextul în care librăriile şi saloanele de înfrumuseţare au fost redeschise în condiţii stricte după aproape şase săptămîni, scrie agerpres.ro. "Toţi erau stresaţi, bărbaţi şi femei au început să vină la salon de la 7:30 dimineaţa", a povestit o coafeză din Atena pentru Greek TV.


Costurile testului rapid pentru călătorii care sosesc în Grecia sînt acoperite de statul grec, însă obligaţia de a prezenta un test PCR cu un rezultat negativ, prelevat cu maximum 72 ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Greciei, rămîne în vigoare. Grecia a înregistrat relativ puţine cazuri de coronavirus prin comparaţie cu alte state UE, însă nu dispune de multe paturi la terapie intensivă, iar majoritatea sînt deja ocupate. Această ţară cu aproape 11 milioane de locuitori a raportat duminică 693 de noi infecţii în 24 de ore. De la începutul pandemiei în luna martie, Grecia a înregistrat 3.625 de decese asociate COVID-19
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.