NORVEGIA VA ELIMINA VIZELE PENTRU MOLDOVENI DACĂ RM VA OBŢINE REGIM LIBERALIZAT DE VIZE CU UE

16.01.2013
Foto: facebook.com

Moldovenii vor putea călători fără vize şi în Norvegia după ce R. Moldova va obţine un regim liberalizat de vize cu UE. Afirmaţia a fost făcută ieri, la Chişinău, într-o conferinţă de presă susţinută de ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Iurie Leancă, în comun cu ministrul Afacerilor Externe al Regatului Norvegiei, Espen Barth Eide.


Potrivit lui Leancă, deşi Norvegia nu este membră a UE ea face parte din mai multe aranjamente europene printre care şi spaţiul Schengen. El a adăugat că vizita de astăzi este prima a unui ministru norvegian de Externe la Chişinău. "Este o vizită istorică şi vine să încununeze eforturile bilaterale de a edifica un dialog politic activ. Şi este un bun prilej de a aduce mai multă substanţă relaţiilor bilaterale", a opinat Iurie Leancă.


Şeful diplomaţiei moldoveneşti a menţionat că în cadrul întrevederii cu omologul norvegian au fost puse în discuţie aspectele de bază ale relaţiilor bilaterale moldo-norvegiene şi perspectivele de dezvoltare ale acestora în domenii de interes reciproc, precum şi progresele înregistrate de Republica Moldova în vederea apropierii de Uniunea Europeană.


Espen Barth Eide, ministrul Afacerilor Externe al Regatului Norvegiei a reiterat sprijinul ţării sale pentru procesul de integrare europeană a R. Moldova. "Obiectivul vizitei la Chişinău este de a transmite un semnal puternic de sprijin pentru reformele interne şi parcursul european al Moldovei. De reformele ce au loc în R. Moldova vor beneficia nu doar moldovenii, ci şi ceilalţi cetăţeni ai Europei şi ele aduc mai aproape procesul de integrare a RM în UE", a afirmat Eide.


Sursa: moldpres.md
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.