NOUL ȘEF AL BRD ESTE UN FOST MIGRANT

27.07.2016
Foto: viza.md

Noua șefă a Biroului pentru Relații cu Diaspora (BRD), Olga Coptu, a fost prezentată colectivului de către Secretarul general al Guvernului, Tudor Copaci, anunță Curentul cu referire la Cancelaria de Stat.

 

Șeful Cancelariei de Stat a exprimat gratitudine pentru munca depusă pînă în prezent de către fostul șef al BRD, Valeriu Turea și echipa acestuia, dînd asigurări că va rămîne la fel de deschis pentru cooperare și dialog.

 

„Pînă în prezent, echipa Biroului, alături de fostul șef al acestuia, Valeriu Turea a reușit să facă lucruri mari cu oameni puțini. Vă doresc să lucrați în același ritm și cu același impact pentru a asigura continuitatea activităților", a subliniat Tudor Copaci.

 

La rîndul său, Olga Coptu a menționat că vine în funcţie cu angajamentul de a continua iniţiativele lansate în cadrul entităţii şi va da dovadă de responsabilitate în activitatea desfăşurată. „Vin în această funcție cu o responsabilitate enormă, dar mă simt și onorată de acest mandat, pentru că îmi doresc să continuăm împreună cu echipa Biroului toate acțiunile și proiectele începute. Vom implica cît mai mult membrii diasporei în activitățile destinate lor și vom promova toate inițiativele și realizările pe dimensiunea Diasporă, Migrație și Dezvoltare", a afirmat noua şefă a BRD.

 

Totodată, Valeriu Turea, fostul șef al Biroului, a mulțumit Guvernului pentru susținerea permanentă a activităților desfăşurate şi i-a urat „bun venit!" noii conduceri.

„Aveți o reputație foarte bună în diasporă, cunoașteți viața diasporei din interior. Preluați conducerea uneia dintre cele mai bune echipe din cadrul autorităților publice și în acest context, am toată certitudinea că transferul de funcții se va produce elegant", a afirmat Valeriu Turea.

 

Noua șefă a Biroului pentru relații cu diaspora, Olga Coptu, este o exponentă a diasporei Republicii Moldova din Italia, revenită acasă în anul 2014. A absolvit Facultatea de Istorie din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior, absolvind și Facultatea de Științe Politice și Relații Internaționale a Universității „La Sapienza di Roma" din Italia. În 2009, Olga Coptu a înființat ziarul migranților moldoveni – „Gazeta Basarabiei", care a fost distribuit în mai multe țări, precum: Italia, Franța, Portugalia, Elveția, Belgia, Grecia. Anterior, domnia sa a activat în cadrul Biroului Relații Interetnice și Ministerul Culturii.

 

Olga Coptu este numită în funcție conform unei Dispoziții semnată de Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.