O FAMILIE DE MOLDOVENI A RĂMAS BLOCATĂ ÎN NEPAL

03.05.2015
 

O familie de cetăţeni moldoveni, inclusiv un copil de doar doi ani, a rămas blocată în Nepal, în urma cutremurului devastator care s-a soldat cu moartea a peste şase mii de oameni.Informaţia a fost oferită pentru Jurnal.md de către şefa Serviciului de presă al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

 

Concetăţenii noştri se aflau într-o vizită turistică în Nepal. În timpul cutremurului, aceştia erau chiar în Kathmandu, capitala Nepalului. Din fericire nu au avut de suferit, iar acum sunt cazaţi la nişte prieteni care locuiesc în afara capitalei.

 

„Deja de aproape o săptămînă, Ministerul de Externe este în contact permanent cu familia de moldoveni. În prezent se lucrează, atît cu autorităţile din Ucraina, cît şi cu autorităţile din Federaţia Rusă, la identificarea unei modalităţi de aducere a acestora acasă", au precizat la MAEIE.

 

În timpul cutremurului, familia de moldoveni şi-a pierdut actele.

 

Ambasada Republicii Moldova în Ucraina le-a perfectat titlul de călătorie după cum se procedează de obicei în astfel de situaţii. Ei urmează să intre în posesia actelor în momentul în care vor fi deja evacuaţi", a menţionat şefa Serviciului de presă de la Ministerul de Externe.

 

Reamintim, că în Nepal nu există un consulat moldovenesc. Cetăţenii Republicii Moldova aflaţi în dificultate se pot adresa la Centrul de Apel din cadrul MAEIE.

Centrul de Apel:

din Republica Moldova – 080090990 (apel gratuit)

din străinătate - +373 22 690 990

e-mail: callcenter@mfa.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.