ODIHNĂ CU RESTRICȚII: CUM ÎȘI PETREC VACANȚA MOLDOVENII CARE AU MERS LA MUNTE

12.01.2021

 

 

Peste 12.000 de oameni au trecut granițele țării pe parcursul zilei de sîmbătă. Unii revin la casele lor din străinătate după o vizită făcută rudelor, iar alţii au ales să îşi continue vacanţa la munte, în România.


Turiştii moldovenii care au ajuns pe pîrtii afirmă că anul acesta sînt foarte puţini conaţionali de-ai noștri la pensiunile de peste Prut, transmite publika.md.

 

Aurelia Salicov a ales să întîmpine sărbătorile de iarnă la munte. Femeia de afaceri susţine că dacă anterior pîrtiile erau luate cu asalt de moldoveni, în acest an, practic nu sînt turişti din ţara noastră.
Majoritatea celor cazaţi în staţiunile montane sînt romînii care, din lipsă de alternative, îşi petrec vacanţa acasă.

 

"Zilele trecute le-am petrecut la Poiana Braşov. Să ştiţi că în Poiana, în continuare este foarte aglomerat. Din păcate prea puţini turişti din Republica Moldova sînt. Preţurile au rămas aceleaşi. Este solicitat purtarea măştii. De altfel şi eu o am, am scos-o acum ca să vorbesc cu dumneavoastră", a spus turista, Aurelia Salicov.

 

Şi Angela Gladei susţine că administratorii hotelurilor respectă cu stricteţe normele epidemiologice, iar turiştii sînt îndemnaţi să ia masa la pensiunile în care sînt cazaţi.

 

"În Braşov, Poiana Braşov nu ai voie să fii pe stradă după ora 22:00. 99 la sută se vorbeşte romîneşte în jurul nostru. Asta ar însemna că turiştii sînt majoritatea de pe loc", a spus turista, Angela Gladei.

Sîmbătă, zeci de moldoveni, au format cozi imense în vama Leuşeni, la ieşire din ţară. Mai mulți internauți au distribuit imagini cu șirul imens de mașini de la punctul de trecere a frontierei. Unii au spus că au fost nevoiți să stea în vamă ore bune. Potrivit Poliţiei de Frontieră, în ultimele 24 de ore, în ţară au intrat mai puţin de şase mii de călători, de două ori mai puţini decît numărul celor care au părăsit Moldova.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.