OFICIAL: ACTELE DE STUDII OBȚINUTE ÎN R.MOLDOVA VOR FI RECUNOSCUTE ÎN ITALIA

17.03.2022

 

 

Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Italiene privind recunoașterea actelor de studii, semnat la 23 februarie 2022, a fost aprobat astăzi de Executivul de la Chișinău. Astfel, conform clauzelor finale ale tratatului, acesta va putea intra în vigoare.


Acordul respectiv are la bază principiul reciprocității și va contribui la fortificarea relațiilor bilaterale de colaborare în domeniul educației și recunoașterii academice a actelor de studii. Mai exact, acesta va asigura recunoașterea și echivalarea actelor de studii, obținute în învățămîntul superior, începînd cu nivelul 6 al clasificării UNESCO-ISCED 2011 (Licență) și continuînd cu ciclul II Masterat.

 

Amintim că acordul în cauză a fost semnat la Chișinău de către ministrul Educației și Cercetării al Republici Moldova, Anatolie Topală, și secretarul de stat pentru Afaceri Externe și Cooperare Internațională al Republicii Italiene, Benedetto Della Vedova. Acesta va intra în vigoare imediat după informarea părții italiene despre aprobarea în Guvern.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.