OFICIALII EUROPENI AU DECIS SĂ REIA NEGOCIERILE PRIVIND BUGETUL PENTRU 2014-2020

23.11.2012
Foto: bbc.co.uk

Oficialii europeni vor relua negocierile asupra bugetului pentru 2014-2020, astăzi la prînz. Asta pentru a reuşi să examineze propunerea preşedintelui Consiliului European, Herman van Rompuy. Pe de altă parte, cancelarul german, Angela Merkel, a declarat că pune la îndoială faptul ca liderii europeni vor ajunge la un acord.

 

"Părerile participanţilor sunt foarte diferite. Probabil discuţiile vor avansa, dar nu cred că vom înregistra rezultate pozitive. Cum am spus şi anterior, cred că va fi o a doua rundă de negocieri", a declarat Angela Merkel.

 

Totodată, liderul de la Paris a subliniat că, astăzi, urmează negocieri mult mai dure.

 

"Urmează cea mai grea fază a negocierilor. Avînd la bază propunerea lui Van Rompuy, fiecare stat îşi va anunţa cerinţele. Eu optez pentru un compromis", a declarat Francois Hollande.

 

Preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, a propus reducerea cu 75 de miliarde de euro a cheltuielilor de peste un trilion de euro pentru bugetul european din perioada 2014-2020. Oficialul vrea tăierea cu 29,5 miliarde de euro a cheltuielilor pentru politica de coeziune, destinate celor mai sărace regiuni din Uniunea Europeană, şi cu 25,5 miliarde de euro a ajutoarelor pentru politica agricolă comună, dintre care 22 de miliarde din subvenţiile pentru agricultori.

 

Alte 11,7 miliarde de euro ar urma să fie luate din fondurile pentru politicile de creare a locurilor de muncă şi creştere economică. 

 

Sursa: publika.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.