OLANDA MENŢINE RESTRICŢII PENTRU CETĂȚENII ROMÂNIEI ŞI BULGARIEI PÎNĂ ÎN 2014

04.11.2012
Foto: rfi.ro

Menţinerea restricţiilor pe piaţa muncii pentru români şi bulgari pînă în 2014 se numără printre principalele puncte asupra cărora au convenit liberalii şi laburiştii olandezi în cadrul acordului lor de coaliţie guvernamentală, informează site-ul DutchNews.nl.


Acordul, al cărui conţinut nu a fost dezvăluit oficial, dar din care au fost publicate numeroase aspecte în presă, urmează să fie prezentat grupurilor parlamentare ale celor două partide. Acesta prevede mai ales măsuri de austeritate în valoare de 15 miliarde de euro pînă în 2017, potrivit presei locale.


La capitolul imigraţie şi integrare, acordul prevede, între altele, ridicarea restricţiilor pe piaţa muncii pentru romîni şi bulgari în 2014, necesitatea de a locui şapte ani în Olanda (comparativ cu cinci anterior) pentru a putea vota la alegerile locale, excluderea imigranţilor de la beneficiile sociale în primii şapte ani de reşedinţă sau obligaţia de a locui timp de şapte ani (faţă de cinci anterior) în Olanda pentru a putea primi cetăţenie.


Între alte prevederi se numără şi abandonarea planurilor de a obţine organizarea Jocurilor Olimpice în 2028 din cauza lipsei de sprijin în rîndul societăţii, interzicerea folosirii animalelor sălbatice în circuri, creşterea vîrstei legale pentru a consuma alcool la 18 ani sau interzicerea purtării unor haine care acoperă faţa în clădirile publice şi în mijloacele de transport în comun.


Sursa: moldovenii.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.