OPORTUNITĂȚI DE STUDII ÎN SUEDIA

15.12.2014
Foto: cyplive.com

Institutul Suedez, în cadrul inițiativei Cooperare în Regiunea Mării Baltice, anunță apel deschis de burse, pentru anul academic 2015-2016, în cadrul Programului SI Visby. Programul oferă atît studii de Doctorat, Masterat, cît și stagii de cercetare.

 

Bursele oferă doctoranzilor și cercetătorilor postdoctoranzi oportunitatea excelentă de a efectua cercetări în universități din Suedia în cadrul tuturor disciplinelor academice, conform următorilor termeni:

 

-Doctoranzii- până la 12 luni

-Cercetătorii postdoctoranzi- 6, 9 sau 12 luni

-Cercetătorii seniori- până la 6 luni

 

Bursele sînt în valoare de 15,000 SEK pe lună pentru doctoranzi și 18,000 SEK pe lună pentru cercetătorii postdoctoranzi, cercetătorii seniori. Termenul limită de aplicare: 15 ianuarie 2015 cel tîrziu.

 

Absolvenții instituțiilor de învățămînt superior sunt încurajați să aplice pentru o bursă a Institutului Suedez pentru studii de un an (60 credite) sau doi ani (120 credite) la programele de masterat care încep în Semestrul de Toamnă 2015. Deținătorii de bursă de un an pot aplica pentru o extindere a bursei pentru continuarea perioadei de internship în Suedia fără plată (până la 5 luni).

 

Bursa acoperă atât taxa pentru studii, cât și costurile de trai în valoare de 9,000 SEK pe lună.

 

Procesul de aplicare este următorul:

1. Aplicarea pentru programele de studiu eligibile prin serviciul național de aplicare online la www.universityadmissions.se până la 15 ianuarie 2015 cel târziu.

2. Aplicarea pentru Bursa Institutului Suedez prin www.studyinsweden.se în perioada 2-13 februarie 2015.

Pentru mai multe informații cu privire la criteriile de eligibilitate, cerințe și instrucțiuni referitoare la procedura de aplicare, vizitați următoarea pagină de web: https://studyinsweden.se/how-to-apply/phd-level-how-to-apply/

 

Sursa: Edu.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.