PÎNĂ LA 800 DOLARI SUA PENTRU JURNALIȘTII INDEPENDENȚI DIN DIASPORĂ

21.10.2014
Foto: digitaljournal.com

Un Program de Granturi mici destinat presei din diasporă este lansat de către Biroul pentru Relații cu Diaspora al Cancelariei de Stat (BRD) în colaborare cu Organizația Internațională pentru Migrație în Moldova (OIM). Scopul Programului este de a susține inițiativele și/sau persoanele din diaspora moldovenească ce desfășoară activități destinate oferirii și distribuirii, în rîndurile diasporei, a informației despre evenimentele din Moldova, dar și despre politicile și programele relevante pentru diasporă atât din țara de origine, cât și din țările de destinație.

 

Mecanismul de Granturi este destinat jurnaliștilor independenți din Diasporă (profesioniști sau amatori) care desfășoară activități de informare a cetățenilor moldoveni aflați peste hotare prin intermediul diverselor mass-media, scrise (publicațiile periodice) și audio-vizuale (radioul, televiziunea, internetul). Grupurile de inițiativă sau persoanele interesate vor putea aplica pentru grant în baza Solicitării de Propuneri lansate de OIM în colaborare cu BRD, prin completarea Formularului de Aplicare. Ambele documente sînt accesibile pe paginile www.iom.md, www.cancelaria.gov.md.

 

OIM va oferi pînă la 800 de dolari SUA unui număr de cinci inițiative/persoane, pentru achiziționarea echipamentului tehnic necesar desfășurării activităților de informare a diasporei prin diverse mass-media. Suma totală pentru Mecanismul de Granturi e de 4000 de dolari SUA.

 

Candidații interesați urmează să completeze Formularul de Aplicare și să-l expedieze la adresa electronică omaciuca@iom.md și maia.metaxa@gov.md pînă la data de 26 octombrie 2014. Aplicațiile vor fi examinate de Comisie în perioada  27-29 octombrie 2014, rezultatele urmând să fie anunțate până la data de 31 octombrie 2014.

 

Pentru mai multe informații urmează a fi contactată: d-na Oxana Maciuca, Asistent Migrație și Dezvoltare, OIM, tel. : (+373.22) 23.29.40 (ext. 113), fax: (+373.22) 23.28.62, e-mail: omaciuca@iom.int

 

Sursa: iom.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.