PAȘAPORTUL BIOMETRIC MOLDOVENESC A DEVENIT MAI ATRACTIV PENTRU CETĂȚENII DIN STÎNGA NISTRULUI

11.04.2014
Foto: Viza.md

Pașaportul biometric moldovenesc a devenit mai atractiv pentru cetățenii din stînga Nistrului. Şi asta după ce Uniunea Europeană a decis că moldovenii pot circula fără vize în spaţiul comunitar, din 28 aprilie, dacă deţin paşapoarte biometrice.

 

Potrivit Publika.md, datele Întreprinderii de Stat "Registru" arată că numărul solicitărilor pentru obţinerea cetăţeniei Moldovei s-a dublat, în ianuarie-martie 2014, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Astfel, dacă în primele trei luni ale anului 2013 au fost depuse aproape 120 de cereri, în acest an, numărul lor a ajuns la 280.

 

Portalul Viza.md reamintește că persoanelor care la data de 10 septembrie 2005, erau înregistrate la domiciliu în localităţile din stînga Nistrului şi celor născute după această dată, şi care continuă să domicilieze pe acest teritoriu li se eliberează gratuit pașaportul biometric (o singură dată).

 

Informații  despre transcriere actelor de stare civilă eliberate în stînga Nistrului necesare și în cazul obținerii cetățeniei Republicii Moldova, precum și alte date utile la subiect pot fi vizualizate AICI (VIDEO).

 

Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.