PARLAMENTUL MARII BRITANII A CERUT SISTAREA PROCESULUI DE DOBÎNDIRE A PAȘAPOARTELOR ROMÂNEȘTI DE CĂTRE CETĂȚENII REPUBLICII MOLDOVA

22.03.2013
Foto: law.ox.ac.uk

Parlamentul Marii Britanii a cerut cabinetului de miniștri să intervină pentru a sista procesul de dobîndire a pașapoartelor românești de către cetățenii Republicii Moldova. Potrivit conservatoului Philip Hollobone citat de The Independent, "portiță" sub forma pașapoartelor românești afectează interesele britanice.

 

Deputatul a remarcat obținerea pașaportului unui stat membru e UE în baza faptului că strămoșii solicitantului au trăit cîndva pe teritoriul său este inacceptabil.

 

"Republica Moldova - nu este Uniunea Europeană, ci un centru al traficului de ființe umane. Ușa lor duce în România și sute de mii de moldoveni, prin invocarea drepturilor strămoșilor lor obțin pașapoarte românești, cu intenția de a emigra în Regatul Unit de la 1 ianuarie anul viitor", - a declarat el.

 

Conservatorul s-a adresat colegilor cu apelul să adopte "o adresare urgentă către Ministrul Afacerilor Externe, privind acțiunile întreprinse pentru ca guvernul român să închidă această portiță la frontiera externă a UE".

 

Liderul Camerei Comunelor, Arthur Lansley a declarat că șeful diplomației britanice va fi prezent la dezbaterile din Parlament pe 22 aprilie pentru a discuta petiția electronică privind amînarea deschiderii frontierei pentru cetățenii români și bulgari și atunci ar putea fi dezbătută și problema privind Moldova.

 

Sursaindependent.co.uk

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.