PARTICULARITĂȚILE EXPULZĂRII DIN ITALIA

30.05.2014
Foto: banjaluka.com

Conform practicii italiene, dacă un cetățean strain în urma verificării actelor se constată a fi cu şedere ilegală, acestuia i se aplica decizia de expulzare. Despre acest fapt este informată şi Ambasada sau consulatul statului de origine şi un punct exact de trecere al frontierei.

 

Actul de expulzare i se înmînează cetăţeanului străin care este obligat de sine stătător să părăsească teritoriul Italiei timp de 5-15 zile prin punctul de frontieră indicat. Solicitarea de a părăsi benevol Italia timp de 15 zile se explică prin lipsa locurilor în Centrele de identificare şi expulzare italiene.

 

Dacă străinul părăseşte de sine stătător teritoriul Italiei prin puctul de trecere al frontierei indicat în act, autorităţile de frontieră italiene informează autoritatea care a decis expulzarea.

 

Dacă cetăţeanul nu părăseşte teritoriul peninsulei în termenii stabiliţi, acestuia i se aplică o sancţiune penală cu privaţiune de libertate sau poate fi repatriat forţat cu asistenţa poliţiei în cazul în care va fi prins din nou.

 

După informații la subiectul perioadei interdicțiilor de intrare în Italia aplicate de autoritățile italiene, cetățenii moldoveni urmează să se adreseze la Ambasada Republicii Italiene la Chişinău.

Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.