POSIBILITĂȚI DE STAGIU ÎN CADRUL BIROULUI UNUI PARLAMENTAR GERMAN

19.03.2014
Foto: dw.de

Bundestagul german invită şi în anul 2015, pentru o perioadă de cinci luni, absolvenţii instituţiilor de învăţămînt superior din Republica Moldova, la Berlin, pentru a absolvi un stagiu în cadrul biroului unui parlamentar german. Participanţilor la program li se oferă astfel posibilitatea de a face cunoştină cu sistemul parlamentar german, cu procesele decizionale precum şi să acumuleze experienţă practică privind activitatea parlamentară.

 

Programul durează de la 1 martie pînă la 31 iulie 2015. Participanţii vor primi o bursă lunară în valoare de 450 de Euro. Cheltuielile de călătorie, asigurare şi cazare vor fi suportate de către partea germană.

 

La program pot aplica persoanele născute după 28 februarie 1985. Cunoştinţele foarte bune de limbă germană reprezintă o condiţie.

Dosarul complet urmează a fi expediat pînă la 30 iunie 2014, prin e-mail: info@chisinau.diplo.de la Ambasada Germaniei la Chişinău.

 

Numele fişierulului trebuie să conţină numele şi prenumele candidatului. Persoanele interesate vor ataşa la dosar următoarele acte:

-formularul de cerere completat; fişa personală completată; actul ce atestă cunoştinţe foarte bune de limbă germană; Curriculum Vitae în limba germană; scrisoare detaliată de intenţie (maxim 2 pagini); diploma de studii – copie legalizată şi traducere; actul doveditor despre absolvirea studiilor poate fi prezentat ulterior pînă la data de 31.12.2014; două scrisori de recomandare, în limba germană sau engleză (nu mai vechi de un an), o recomandare fiind eliberată de un profesor universitar sau angajator; patru fotografii pentru paşaport

 

Persoana de contact în cadrul ambasadei este doamna Aurica Miler, Tel. 22 200 600, e-mail: sprach-100@chis.auswaertiges-amt.de

 

Sursa: chisinau.diplo.de

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.