PREŞEDINTELE CEHIEI: EURO – ESTE UN DEZASTRU, LA BRUXELLES STAU TEHNOCRAŢI ŞI BIROCRAŢI

07.04.2012
Foto: segodnya.ua

Preşedintele ceh Vaclav Klaus consideră că introducerea monedei unice europene a fost o greşeală. El a declarat despre aceasta într-un interviu acordat postului de televiziune francez France 24.

 

Klaus este convins că Praga s-a comportat înțelept atunci cînd a refuzat să adere la aşa-numitul Pact bugetar al UE.

 

"Pentru noi este pur şi simplu inacceptabil. Ideea de a transfera responsabilitatea pentru bugetul ţării undeva, la Bruxelles, a nu adopta bugetul în ţară, dar a-l transmite tehnocraţilor şi birocraţilor (din Bruxelles) este inacceptabilă pentru noi", a spus Klaus.

 

La 30 ianuarie 2012, 25 din 27 de ţări membre ale UE au aderat la Tratatul privind stabilitatea fiscală, propunerea de creare a căruia au înaintat-o politicienii europeni la finele summitului din decembrie 2011. Praga şi Londra au refuzat să adere la Pactul bugetar al UE. Republica Cehă a anunţat decizia sa nemijlocit în cadrul summitului de la Bruxelles, pe 30 ianuarie. Autorităţile britanice au anunţat că nu vor semna un nou contract în decembrie 2011.

 

"Moneda euro este un dezastru. Sper că poporul francez ştie că euro este un dezastru. Acesta a fost un proiect greşit", a spus Klaus.

 

Sursa: segodnya.ua

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.