Poşta
Înregistrare Aţi uitat parola?

PRECIZĂRI REFERITOARE LA CĂLĂTORIA FĂRĂ VIZE ÎN ISRAEL

13.02.2017
Precizări referitoare la călătoria fără vize în Israel
Foto: trm.md

Pentru a evita apariţia unor probleme la traversarea punctelor de trecere a frontierei de stat ale Israelului, în contextul abolirii regimului de vize, portalul viza.md aminteşte că cetăţenii Republicii Moldova urmează să ţină cont de următoarele:

 

- regimul de vize a fost abolit doar pentru călătorii de scurtă şedere cu scopul de turism, tratament medical, deplasare de serviciu sau vizită particulară. Pentru alte obiective, inclusiv angajarea în cîmpul muncii, este necesară, în continuare, obţinerea unei vize din partea autorităţilor israeliene;- intrarea pe teritoriul Statului Israel este permisă doar pentru posesorii paşapoartelor biometrice, valabile cel puţin 6 luni de la ziua intrării, pentru o perioadă de pînă la 90 zile în decurs de 6 luni;- în cazul cetăţenilor еxpulzați anterior din Statul Israel care doresc, după expirarea termenelor de restricţii aplicate, să călătorească în această ţară, aceștia urmează să se adreseze la Ambasada Statului Israel în Republica Moldova, pentru a primi acceptul corespunzător de a intra pe teritoriul israelian. Astfel, fiecare cerere va fi examinată de către autorităţile competente ale Statului Israel, reieşind din gravitatea infracţiunilor comise anterior de către solicitantul în cauză;- persoanele care intenţionează să intre în Statul Israel cu scopul vizitării rudelor apropiate, deţinători ai vizelor de muncă în acest stat, urmează să coordoneze călătoria, în prealabil, cu Ministerul Afacerilor Interne al Statului Israel, în baza unei cereri depuse de către partea-gazdă (persoana fizică sau juridică cu cetăţenie/reşedinţă/înregistrare israeliană la care lucrează cetăţeanul Republicii Moldova cu viză de muncă).

 

Pentru informaţii suplimentare, cetățenii R. Moldova se pot adresa la Ambasada Republicii Moldova la Tel-Aviv, la Direcţia Generală Afaceri Consulare a MAEIE. Tel. de contact al Ambasadei Republicii Moldova la Tel-Aviv:

+ 9723- 523-10-00Direcţia Generală Afaceri Consulare:

+373 22 201 045

+373 22 201 047

 Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou