PRIMĂVARA VINE CU SURPRIZE: ÎN CAPITALĂ, VOR APĂREA PRIMELE STRĂZI PIETONALE

15.03.2012
Foto: timpul.md

Primele străzi pietonale, de la noi din ţară, vor apărea în această primăvară, la Chişinău. Cel puţin asta ne promite primarul Capitalei. Dorin Chirtoacă susţine că astfel de locuri, care conferă o imagine mai atractivă pentru turişti, sunt cartea de vizită a multor oraşe europene.

 

"La etapa actuală am decis că în perioada de primăvară, cel mai probabil străzile, Veronica Micle şi Mitropolit Vaarlam, le vom închide pentru sîmbata şi duminica, astfel ca să vedem cum funcţionează fluxul în regim pietonal în timpul weekendului.

 

După aceea cu extindere pentru întreaga săptămînă, pentru a vedea cum se obişnuiesc agenţii economici, şi oamenii", a declarat edilul Capitalei.

 

În drumuri pietonale urmează să fie transformate şi străzile Mitropolit Vaarlam, Nicolae Iorga, Diordiţa. Decizia finală va fi luată de Consiliul Municipal Chişinău. Potrivit primarului, vor fi elaborate proiecte tehnice de reparaţie a infrastructurii subterane precum şi a carosabilului, trotuarelor, la fel a clădirilor, astfel încît locurile să devină o atracţie arhitecturală şi turistică.

 

Autorităţile municipale nu ştiu, însă, cîţi bani sunt necesari pentru aceste proiecte, care ar putea fi finanţate parţial şi de BERD.

 

 

Sursa: publika.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.