PROCESUL DE JUDECATĂ ÎN CAZUL „COSTA CONCORDIA” VA ÎNCEPE ÎN LIPSA CĂPITANULUI

03.03.2012
Foto: ziarelive.ro

Audierile preliminare în dosarul naufragiului vasului de croazieră „Costa Concordia” încep astăzi în oraşul italian Grosseto. Totodată, căpitanul vasului, Francesco Schettino, nu va fi prezent la şedinţele din faza iniţială a procesului. Autorităţile se tem pentru securitatea acestuia. Reacţia publicului din sală, care-l consideră pe Schettino principalul vinovat de producerea tragediei, ar putea fi una neaşteptată. Anterior, procurorii l-au învinuit pe Schettino de faptul că acesta ar fi adus vasul prea aproape de ţărm.

 

„Căpitanul Schettino nu va participa la audierile preliminare. Nu are niciun rost ca acesta să se deplaseze la o distanţă de 850 km de casă. În special, dacă luăm în calcul faptul că opinia publică, creată în jurul persoanei lui, ar putea prezenta pericol”, a declarat avocatul Bruno Leporatti.

 

În timp ce majoritatea italienilor cu furie necamuflată comentează comportamentul căpitanului „Costa Concordia” din timpul naufragiului, pămîntenii acestuia din oraşul Meta di Sorrento, îndeamnă concetăţenii să se abţină de la declaraţii radicale.

 

În locul naufragiului vasului Costa Concordia lucrările tehnice continuă. Se pompează apa din pupa navei.

 

Sursa: euronews

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.