REÎNNOIREA ÎNREGISTRĂRII: DA SAU NU?

15.11.2016
Reînnoirea înregistrării: da sau nu?
 

Este important ca fiecare cetățean străin să posede certificatul de înregistrare valabil pe durata șederii în Rusia. Acest lucru îi vizează pe toți cetățenii străini, inclusiv pe cei care dețin patente.

 

Singura excepție o constituie străinii care au permis de ședere temporară sau permis de ședere permanentă, dar ei trebuie să posede în mod obligatoriu înregistrare la domiciliu valabilă.

 

Pentru lipsa înregistrării valabile, polițiștii le aplică cetățenilor străini amenzi administrative în valoare de 2500 de ruble. Și asta însemnă nu doar bani pierduți, ci încă un pas spre obținerea deportării și interdicției de intrare pentru 3 ani (sînt suficiente numai două astfel de amenzi pentru încălcare și documentele migrantului vor fi anulate, el primind interdicție, care ulterior va trebui să o elimine prin instanța de judecată, iar asta presupune și mai mult timp și bani pierduți). Cum totuși poate un cetățean străin să-și reînnoiască înregistrarea în baza patentei? În acest proces, în mod obligatoriu sînt implicați fie proprietarul apartamentului în care el locuiește, fie angajatorul la care lucrează.

 

Nu se recomandă efectuarea înregistrării pe adrese fictive, "de cauciuc". Acest lucru pur și simplu va conduce la anularea documentelor și instituirea interdicției de intrare.

 

Pentru prelungirea evidenței de migrație conform bonurilor de plată a patentei prin intermediul angajatorului, cetățeanul străin trebuie să prezinte:

- Pașaportul;

- Fișa migrațională (scopul intrării – munca);

- Înregistrarea valabilă;

- Patenta;

- Toate bonurile de plată a patentei (acestea trebuie să fie vizibile și plătite în timp util);

- Contractul de muncă cu angajatorul.

 

Trebuie acordată o deosebită atenție faptului că, în conformitate cu legislația, este necesar ca prelungirea evidenței migraționale să fie efectuată în termen de trei zile lucrătoare de la data plății bonului următor. La momentul actual, cetățenii străini își pot prelungi înregistrarea înainte de expirarea înregistrării sale curente, fără a respecta acest termen. Înregistrarea se extinde doar pentru perioada pentru care a achitat patenta (patenta poate fi plătită pentru orice perioadă de la 1 lună pînă la 12 luni). Și dacă patenta este plătită în fiecare lună, și prelungirea valabilității înregistrării va trebui efectuată în fiecare lună.           

 

Ce se va întîmpla cu cei care tratează cu neglijență această problemă?

Experiența ne arată că străinii sînt pedepsiți foarte sever chiar și pentru încălcări minore ale legii imigrației. Iar cetățenii care nu-și vor prelungi la timp valabilitatea înregistrării vor fi nevoiți să traverseze frontiera, să-și reînnoiască fișa migrațională, obținînd înregistrarea valabilă. 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.