REGIM CU VIZE AUSTRALIA

Începînd cu 1 iulie 2013, cetăţenii Republicii Moldova beneficiază de un regim facilitat de vize în scopul efectuării călătoriilor în Australia. Prezenţa în persoană la depunerea cererii de viză la sediul Ambasadei Australiei la Moscova, precum şi prezentarea în original a paşaportului nu mai sînt condiţii obligatorii. Cetăţenii interesaţi de obţinerea vizei de intrare în Australia pot aplica on-line, expediind cererea şi copiile documentelor necesare la Ambasada Australiei la Moscova. Despre decizia, privind acordarea vizei, solicitanţii sînt informaţi, de asemenea, on-line. Confirmarea on-line de acordare a vizei parvenită de la Ambasada Australiei urmează a fi imprimată şi prezentată împreună cu paşaportul la ambarcare în aeroport.


Decizia Departamentului de Imigrare şi Cetăţenie al Guvernului Australiei, va fi inclusă automat în sistemul avansat de înregistrare a călătorilor (Advance Passanger Processing System), valabil în toate aeroporturile internaţionale.


Potrivit noului aranjament, cetăţenii moldovenii şi rezidenţii vor fi supuşi controlului la frontieră în baza confirmării parvenită de la Ambasada Australiei şi a datelor care vor figura automat în sistemul electronic. Informaţiile adiţionale despre pachetul de documente necesare pentru noua procedura simplificată de obţinere a vizelor pot fi vizualizate pe site-ul Ambasadei Australiei în Republica Moldova, cu sediul la Moscova, la adresa următoare: www.russia.embassy.gov.au 

Documente necesare: 
  • copia paşaportului (valabil 6 luni);
  • 1 fotografie color 3,5 x 4,5 cm;
  • copia invitaţiei;
  • copia asigurării medicale de călătorie;
  • copia certificatului de la serviciu;
  • Contract sau documente doveditoare între persoana ce invită şi cetăţeanul RM;

 

IMPORTANT:

-Vizele de lucru au 5 subcategorii noi

-Începînd cu 1 iulie 2013 viza este mult mai scumpă

-Australia a simplificat regimul de vize

 

Ambasada Australiei la Moscova a lansat un Serviciu de Informare referitor la vize, cetățenie și imigrație. Începînd cu14 mai 2014, solicitanții de vize pentru Australia pot primi răspunsuri la toate întrebările legate de cerințele faţă de viză pentru a intra în Australia și cetățenie australiană la Centrul de Servicii European. Acest serviciu nou al Departamentului Imigrare și de Control de Frontieră în Australia este prevăzut pentru cetățenii din: Republica Moldova, Armenia, Belarus, Kazahstan, Kîrgîzstan, Rusia, precum și Tadjikistan, Turkmenistan, Ucraina și Uzbekistan.

 

Puteţi apela la Centrul de Servicii European prin e-mail (pentru aceasta trebuie să completați un FORMULAR corespunzător) sau sunînd la telefonul +7 495 660 4511. Apelurile în limba rusă se primesc de la ora 12.00 pînă la 15.00, în limba engleză –între orele 16 -19. Întrebările sînt examinate în termen de două zile lucrătoare.

Ambasada Australiei din Moscova
Adresa: Moscova, str. Podcolocolinîi, nr. 10, a/2
Tel.: (+7495) 956 60 70; 232 32 91
Fax: (+7495) 956 61 70; 232 32 81
Site: www.russia.embassy.gov.au
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.