REGIM CU VIZE COSTA RICA

 

Informaţia prezentată în cadrul acestei rubrici poate suferi modificări în timp, fără o notificare prealabilă, prin urmare, vă recomandăm să contactaţi pentru detalii şi precizări misiunea diplomatică a statului străin în care doriţi să călătoriţi. 

Documente necesare: 

Cerinţele pentru viză:
1.
Paşaport (original + copie), valabilitate minimă de 6 luni;
2. Chestionar de viză completat în limba engleză;
3. 2 fotografii color 3,5 x 4,5 cm;
4. Dovada mijloacelor de existenţă (certificat de la serviciu cu indicarea salariului şi funcţiei sau extras de contul bancar);
5. Rezervare bilet tur-retur;
6. Invitaţie sau confirmarea rezervării camerei de hotel (original sau copie);
 

Orice resortisant străin, care posedă viză valabilă eliberată de statele membre ale Uniunii Europene, SUA şi Canada poate călători în Costa Rica pentru o perioadă de 90 zile fără de viză. Valabilitatea vizei trebuie să fie de cel puţin 3 luni de zile. 

 

Informație adiţională:
Deţinerea paşaportului şi a documentelor de înlocuire cu termen de valabilitate activ este obligatorie;
Toţi minorii în vîrsta de pînă la 17 ani inclusiv, trebuie să deţină paşaport propriu. Excepţie fac minorii incluşi în paşaportul părintelui/părinţilor care îi însoţesc.
Vizele trebuie utilizate în decursul a 30 de zile de la eliberare şi sunt valabile pentru o singură intrare. Excepţie fac vizele eliberate pentru intrări şi ieşiri multiple.
Călătorii trebuie să dispună de suficiente resurse financiare pentru acoperirea cheltuielilor de călătorie, bilet de retur sau bilet şi documentele necesare pentru deplasarea spre următoarea destinaţie de călătorie.
Neconformarea cu regulile de intrare în ţară se va solda cu amenzi de pînă la USD 1 000.

 

Informaţie din domeniul sănătăţii:

Vaccinarea împotriva frigurilor galbene este necesară, în cazul în care aţi vizitat în timpul ultimelor 6 zile sau sosiţi din Angola, Benin, Bolivia, Burkina Faso, Camerun, Columbia, Republica Democrată Congo, Ecuador, Guyana Franceză, Gabon, Gambia, Ghana, Republica Guineea, Liberia, Nigeria, Peru, Sierra Leone, Sudan sau Venezuela.

Excepţie de la vaccinarea împotriva frigurilor galbene fac: copii sub 9 luni şi maturii cu vîrsta mai mare de 60 de ani; femeile însărcinate, sau care se află în perioada de alăptare a copilului; persoanele cărora din motive medicale li se interzice astfel de vaccinare.

 

Se recomandă:

Profilaxia malariei. Riscul malariei, aproape în exclusivitate în formă benignă, este moderat pe parcursul anului, în cantoanele Matina, Talamanca (Provincia Limn) şi Los Chiles (Provincia Alajuela). Risc scăzut de contaminare există în cantoanele din provinciile Guanacaste, Alajuela, Heredia şi alte cantoane din Provincia Limn. Risc neglijabil sau absenţa acestuia este caracteristică altor regiuni ale ţării.

Taxă consulară
20USD

Ambasada Republicii Costa Rica din Moscova

Adresa: Moscova, şos. Rubliovskoe 26, Of. 150-151
Telefon/fax: (007495) 415.40.14, 415.40.42
E-mail: embaric2@rol.ru, embaric2@gmail.com
Site:www.costarica-rusia.ru
 


Просмотреть увеличенную карту

Anonymous
- viză nu este necesară???

/buna ziua! Va rog sa clarificati daca e sau nu necesara viza pentru Costa Rica, intreb deoarece pe harta CR easte evidentiata cu albastru si se subliniaza ca viză nu este necesară! Astept raspuns. Multumesc.

27 Aug 2013- 06:55 după amiază
imaginea utilizatorului Administrator
Stare: Offline
Înregistrat: 13/05/2010
Puncte: 2
viza Costa Rica

Ambasada Republicii Costa Rica din Moscova

 

Adresa: Moscova, şos. Rubliovskoe 26, Of. 150-151

Telefon/fax: (007495) 415.40.14, 415.40.42

E-mail: embaric2@rol.ru, embaric2@gmail.com

Site:www.costarica-rusia.ru

15 Apr 2013- 05:54 după amiază
Anonymous
Costa Rica / viza

Buna ziua !
Imi spuneti , Va rog , la care Consulat trebuie sa-ti deschida viza cetatenii R.Moldova pentru a putea pleca in Costa Rica ? Merci anticipat !

10 Apr 2013- 02:32 după amiază

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.