REGIM DE VIZE

Pentru intrarea în Costa Rica cetățenii Republicii Moldova trebuie să aplice pentru a obţine o viză din timp de la Secția Consulară a Ambasadei de Costa Rica de la Moscova

Intrarea fără viză pentru o perioadă care să nu depășească 90 de zile, le este permisă doar acelor cetățeni care au pașapoarte valabile cu vize anuale sau permis de ședere (termenul de valabilitate al căruia să nu depășească șase luni la momentul traversării frontierei cu Costa Rica), Canada, Statele Unite sau a ţărilor membre ale UE.

 

Taxa pentru perfectarea vizei este de 20 $. Taxa se achită la sosirea în Costa Rica, la departamentul consular, cînd depuneţi documentele nu se achită taxa.

Termenulstandard de perfectare a vizei constituie 1-3 zile lucrătoare, din momentul depunerii documentelor. Însă Departamentul Consular își rezervă dreptul de a prelungi termenul de examinare a cererilor. Viza este valabilă pe parcursul a 30 de zile din momentul eliberării.

 

Este posibilă prelungirea vizei pe loc, pentru aceasta este necesar să vă adresaţi la Departamentul General de Migrație și Străini (Migraciones) al Ministerului de Securitate Publică din capitala ţării.

Documente necesare: 

Pentru a obține o viză de la Secția Consulară a Ambasadei Costa Rica de la Moscova trebuie să prezentaţi următoarele documente:

•    pașaport, termenul de valabilitate al căruia e de cel puțin șase luni de la data presupusei intrări în țară;

•    copia primei pagini, cu datele cu caracter personal ale solicitantului pașaportului;

•    formularul-solicitare de viză completat în limba spaniolă sau engleză și semnat de către solicitant personal;

•    2 fotografii de tip paşaport;

•    confirmarea rezervării de la hotel (original, fax sau confirmarea scoasă la imprimantă de pe Internet);

•    certificat de la locul de lucrucu indicarea postului ocupat și salariului. Pentru pensionari ‒ o copie a legitimaţiei de pensionar, pentru elevi și studenți ‒ certificat de la instituţia de învăţămînt;

•    dovada posedării mijloacelor financiare suficiente pentru călătorie (extras din contul bancar sau cardul de credit și extrasul din contul dvs. curent cu ștampila băncii);

•    originalul biletului de avion  tur-retur sau confirmarea rezervării biletelor la avion.

 

În cazul în care planificaţi o călătorie cucopiii, trebuie să prezentaţi o copie a Certificatului de naștere a copilului. În cazul în care copilul este înscris în pașaportul unui părinte, trebuie să prezentaţi suplimentar o fotografie a copilului. În cazul în care copilul are propriul pașaport, se prezintă întregul pachet de documente.

 

Pentru copiiicare călătoresc doar cu un părinte sau însoțiţi de o persoană terță, trebuie să prezentaţi o procură legalizată notarial de părintele/părinţii rămas (-şi). Pentru copiii care figurează în pașaportul părinților, care au atins vîrsta de șase ani, în pașaport trebuie să le fie aplicată fotografia.

Informații suplimentare:

Trebuie să deţineţi în mod obligatoriu pașaport sau un document care-l înlocuieşte, valabile. Toți minorii sub 17 ani inclusiv trebuie să aibă propriul pașaport. Excepție: copii înscrişi în pașaportul părintelui / părinților care îi însoțesc. Vizele trebuie să fie folosite în termen de 30 de zile de la data emiterii și sînt valabile pentru o călătorie. Excepție: vizele eliberate pentru mai multe intrări și ieșiri. Călătorii sînt obligaţi să dispună de mijloace băneşti suficiente pentru a acoperi cheltuielile de călătorie, bilet tur-retur sau biletele și documentele de călătorie necesare pentru următoarea destinație.  Nerespectarea regulilor de intrare presupune o amendă de pînă la 1.000 dolari SUA.

 

Informații despre starea sănătăţii

Vaccinarea împotriva febrei galbene este obligatorie în cazul în care ați vizitat sau aţi sosit în ultimele 6 luni din: Angola, Benin, Bolivia, Burkina Faso, Camerun, Columbia, Republica Democratică Congo, Ecuador, Guyana Franceză, Gabon, Gambia, Ghana, Guineea, Liberia, Nigeria, Peru, Sierra Leone, Sudan sau Venezuela.

 

Excepții pentru vaccinarea împotrivafebrei galbene: copii cu vîrste de pînă la 9 luni și adulții de peste 60 ani; femeile însărcinate sau care alăptează; persoanele cărora, din motive medicale, le este interzisă o astfel de vaccinare.

 

Recomandări:

În scopul prevenirii malariei: riscul îmbolnăvirii de malarie, aproape exclusiv într-o formă ușoară este unul moderat pe tot parcursul anului în cantoanele Matina, Talamanca (provincia Limni) și Los Chiles (provincia Alajuela). Un risc mic de contaminare sau lipsa acestuia este caracteristic şi altor regiuni ale țării.

Cetățenii Republicii Moldovapentru intrarea în Costa Rica trebuie să aplice din timp pentru o viză la Secția Consulară a Ambasadei Costa Ricăi la Moscova.

Adresa: Moscova, sos. Rubliovskoe 26, Of. 150-151

Tel./Fax: (007495) 415.40.14, 415.40.42

Email: embaric2@rol.ru, embaric2@gmail.com

Site: www.costarica-rusia.ru

Taxă consulară
20USD

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.