REGIM FARA VIZE

Moldovenii pot călători fără vize în Mayotte, Martinica, Guadelupa, Réunion, Saint-Martin, Saint-Barthélemy, Guyana, Saint-Pierre-şi-Michelon,Polinezia franceză, Noua-Caledonie, Wallis şi Futuna

Documente necesare: 

Decizia privind eliminarea obligativităţii vizei de intrare şi şedere în Spaţiul Schengen timp de 90 de zile pentru o perioadă de 180 de zile, pentru cetăţenii moldoveni, titulari ai paşapoartelor biometrice, vizează de asemenea şi departamentele şi teritoriile franceze de peste mări – Departamentele de peste mări (Guyana Franceză, Martinica, Guadelupa, Réunion) – Colectivităţile de peste mări din America (Saint-Martin, Saint-Barthélemy şi Saint-Pierre-şi-Michelon) ‒ Colectivităţile de peste mări (Polinezia franceză, Noua-Caledonie, Wallis şi Futuna) – Mayotte. Despre aceasta anunță Ambasada Franței în Republica Moldova.

 

Reamintim că începînd cu 28 aprilie 2014, cetăţenii moldoveni titulari de paşapoarte biometrice ordinare, sînt scutiţi de obligativitatea de a prezenta o viză de scurtă şedere (90 de zile pentru o perioada de 180 de zile) pentru a intra pe teritoriul statelor europene. Regimul fără vize NU se referă la Marea Britanie și Irlanda. Astfel, cetățenii Republicii Moldova, doritori de a călători în Irlanda sau Marea Britanie sînt obligați să obțină viza de intrare în aceste doua state membre ale UE.

 

Mai multă informaţie despre regimul fără vize pentru cetăţenii Republicii Moldova aflaţi AICI.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.