RIO DE JANEIRO CLOCOTEŞTE DE CULOARE ÎN ZILELE DE CARNAVAL (FOTO ȘI VIDEO)

20.02.2012
 

Carnavalul de la Rio atrage, ca în fiecare an, o mulţime de privitori, fie la faţa locului, fie în faţa televizoarelor. Mulţimea de oameni ieşită pe străzile metropolei braziliene curge ca un fluviu colorat pe lîngă carele alegorice pe care au loc reprezentaţii exotice. 13 şcoli se dezlănţuie pe Sambadrom, într-un maraton al rezistenţei fizice, moment ce reprezintă punctul culminant al festivităţilor.


Pe perioada Carnavalului de la Rio, Brazilia, pur şi simplu, se opreşte în loc, iar toate energiile se concentrează către festivităţile din metropola braziliană. Punctul culminant al evenimentului l-au reprezentat, ca în fiecare an, paradele de noapte de pe Sambadrom. 13 şcoli de samba, din care şapte au evoluat în prima seară, se întrec într-un maraton al dansului, în faţa unei mulţimi de 72 500 de oameni, adunată pentru a vedea pe viu dansurile exotice.

 

În public a fost descoperită de fotografi şi artista Jennifer Lopez, care a ales o ţinută tocmai potrivită pentru un eveniment atît de colorat, purtînd pantaloni roşii şi o bluză de aceeaşi culoare.

 

Paradele şcolilor de samba au o însemnătate specială pentru locuitorii din cartierele sărace din Rio, pentru care acest dans naşte pasiuni asemănătoare cu cele trezite de fotbal. Asta mai ales că ei sînt direct implicaţi în eveniment, mulţi dintre ei fiind membri ai şcolilor locale de samba. Pregătirile lor încep cu multe luni înainte, fiecare şcoală de samba mobilizînd mii de oameni care să le susţină reprezentaţiile.

 

Carnavalul de la Rio atrage un public foarte numeros, toată lumea fiind practic parte din acest spectacol.

 

"La carnaval ajungi să fii ceea ce ţi-ai dorit întotdeauna să fii. Te distrezi, toată lumea se simte bine", spune un participant.

 

Pe bulevarde este un întreg spectacol. Şcolile de samba se bat pentru a ajunge în finală, în faţa a zeci de mii de spectatori. Organizatorii au anunţat că la paradele organizate de vineri pînă acum au luat parte peste două milioane şi jumătate de persoane.

 

"Cred că ăsta e momentul în care oamenii trebuie să se adune şi să distreze, să scoată la lumină copilul din ei", afirmă un alt participant.

 

Distracţia nu rămîne concentrată doar asupra paradei, ci se revarsă pe străzi, în cluburi şi pe plajele fierbinţi. Carnavalul a început de vineri şi urmează să se încheie marţi.

 


Sursa: rtv.net
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.